Asla kırılmıyor, çatlamıyor, tek seferde sarılıyor. Tam ölçülü sultan sarması. Sultan sarması nasıl yapılır?

Özel günlerinizin bir numaralı tarifi olacak. Asla kırılmıyor ya da çatlamıyor. Tam kıvamında tam ölçülü sultan sarmasına bayılacaksınız...

Google Haberlere Abone ol
Asla kırılmıyor, çatlamıyor, tek seferde sarılıyor. Tam ölçülü sultan sarması. Sultan sarması nasıl yapılır?

Malzemeler;

2 su bardağı Hindistan cevizi

1 paket krem şanti

1 su bardağı soğuk süt (200 ml)

 Kakaolu Muhallebi İçin;

 1 litre süt

1 su bardağı toz şeker

1,5 su bardağı un

2 yemek kaşığı kakao

1 yemek kaşığı tereyağı

1 paket vanilya

 Üzeri için;

 Toz Antep fıstığı

Kırmızı meyveler

Yapılışı;

İlk olarak sultan sarmasının kakaolu puding kısmını hazırlayacağız bunun için uygun boylardaki tencerenin içerisine 1 litre süt, 1 su bardağı toz şeker, 2 yemek kaşığı kakao ve 1,5 su bardağı unu alarak muhallebimiz koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirelim.

Muhallebi piştikten sonra içerisine tereyağı ve vanilyayı ilave edelim. Bu süreçte ocağın altını kapatabiliriz. Ardından tereyağı muhallebinin içerisinde eriyinceye dek güzelce çırpalım.

Diğer bir yandan da fırın tepsinin içerisini 2 su bardağı hindistan cevizi ile kaplayalım. Hindistan cevizinin üzerine kakaolu muhallebiyi gezdirelim.

Muhallebinin üzerini eşit bir şekilde yaydıktan sonra oda sıcaklığında dinlenmesini sağlayalım. 

Ardından krem şantisini hazırlamaya geçebiliriz. 1 paket krem şanti ve 1 su bardağı soğuk sütü alarak mikser yardımıyla güzelce çırpalım. Koyulaşan krem şantiyi muhallebinin üzerine alalım, her tarafına eşit bir şekilde yayalım.

Dilerseniz hemen ancak vaktiniz varsa yarım saat kadar dinlendirdikten sonra sarma işlemine geçebilirsiniz. Dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin