Ağızda eriyor çikolataya doyuruyor: Bu kurabiye lezzet patlaması yaşatacak. Brownie kurabiye nasıl yapılır?

Çikolatasıyla ağızda eriyen, şerbetin tatlı aromasıyla baş döndüren brownie kurabiyenin müptelası olacaksınız. Hem pratik hem de lezzetli brownie kurabiye tarifi, yeni favoriniz olacak. İşte lezzet patlaması yaşatan brownie kurabiye tarifi

Ağızda eriyor çikolataya doyuruyor: Bu kurabiye lezzet patlaması yaşatacak. Brownie kurabiye nasıl yapılır?

Kurabiye, sofraları taçlandıran en lezzetli tatlılardan biridir. Kurabiyelerin zengin çeşitli oluşu, onları en tercih edilen tatlılar arasında kılar.

Bu tarifte brownie keki asla aratmayacak kurabiye tarifini sizler için paylaştık. Leziz mi leziz çikolata ve şerbetin tatlı aroması bir araya gelince, bu kurabiyeyi yemeye asla doyamayacaksınız.

Hem kolay hem de lezzetli brownie kurabiyeyi her yiyen ısrarla tarifini soracak. O halde fırını 200 dereceye ayarlayın ve brownie kurabiyenizi hazırlamaya başlayın.

İşte brownie kurabiye tarifi ve malzemeleri...

BROWNİE KURABİYE MALZEMELERİ

125 gram tereyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
3 su bardağı un
1 tane yumurta

Şerbeti için;

1 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker

Ağızda eriyor çikolataya doyuruyor: Bu kurabiye lezzet patlaması yaşatacak. Brownie kurabiye nasıl yapılır?

BROWNİE KURABİYE TARİFİ

Lezzetli ve çikolataya doyuran brownie kurabiye için öncelikle kurabiyenin şerbetini hazırlayın. Bir tencerenin içine suyu ve şekeri alın. Ardından karıştırın ve ocağa alın.

Şerbetiniz kaynamaya başladıktan sonra 6 dakika kadar daha kaynatın ve altını kapatın. Şerbeti bu şekilde ılıması için bir kenara bırakın.

Kurabiye hamurunu hazırlamak için öncelikle uygun bir kabın içine; oda ısısından beklettiğiniz tereyağını, unu, yumurtayı, kakaoyu, pudra şekerini, sıvı yağı, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırın.

Hamurunuzun kıvamı ele yapışmayacak bir kıvamda olana dek karıştırın. Ardından kurabiyelerinize şekil verin.

Daha sonra bir fırın tepsisine pişirme kağıdı açın ve hamurdan parçalar kopararak yuvarlak şeklini verin. Tüm hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.

Önceden ısttığınız 200 derece fırında pişmeye bırakın. Pişen kurabiyeleri fırından çıkarın ve ilk sıcağı çıkana kadar bekleyin.

Ilıyan şerbet kurabiyelerinizi batırın çıkarın ve servis tabağına dizin. Kurabiyelerin üzerine Hindistan cevizi veya dilerseniz Antep fıstığı serpiştirin.

Her ısırışta ağızda eriyip gidecek, afiyet olsun!

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin