Ağızda dağılan kıyır kıyır kurabiye yapmanın sırrı bulundu: Pastanedekilere taş çıkarır. Kıyır kıyır tuzlu kurabiye nasıl yapılır?

Hem çok lezzetli hem de pratik kurabiye yapmak isteyenler hemen bu tarifi denesin. Lezzetiyle mest eden kurabiye yapmanın sırrı bulundu. İşte detaylar...

Google Haberlere Abone ol
Ağızda dağılan kıyır kıyır kurabiye yapmanın sırrı bulundu: Pastanedekilere taş çıkarır. Kıyır kıyır tuzlu kurabiye nasıl yapılır?

Sirkeli Kurabiye Tarifi için Gerekli Malzemeler;

250 gram tereyağı

1 çay bardağı sıvı yağ

Yarım kahve fincanı sirke

1,5 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı toz şeker

2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için)

1 paket kabartma tozu

4,5 su bardağı un

 Üzeri için;

Yumurta sarısı

Çörek otu

Susam

Yapılışı;

Yoğurma kabının içerisine  tereyağı, sıvı yağ, sirke, tuz, şeker ve birinin sarısını üzeri için ayırdığımız yumurtayı alarak yoğurmaya başlayalım.

Yoğurma işlemini tamamladıktan sonra içerisine kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.

Hamuru hazırladıktan sonra hamurdan parçalar koparalım ve rulu formunu verelim. Birinin uç kısmını diğerinin üzerine kapatalım.

Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirelim ve üzerlerine yumurta sarısı sürelim. Susam ve çörek otu serpiştirdikten sonra önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 20 dakika pişirelim.

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin