6 bacağı var, cinsel organı yok. Bilim insanlarından şaşırtan açıklama: Yanlışlıkla oldu, beklediğimiz bu değildi

Portekiz'de bulunan Gulbenkian Bilim Enstitüsü'ndeki bilim insanları altı bacaklı ve cinsel organı olmayan bir fare embriyosu üretti. Ekip, genetiği değiştirilen fare embriyosunun görüntülerini yayınladı, "Beklediğimiz bu değildi" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
6 bacağı var, cinsel organı yok. Bilim insanlarından şaşırtan açıklama: Yanlışlıkla oldu, beklediğimiz bu değildi

Bilim dünyasında şaşırtan bir gelişme yaşandı. Portekiz'de 'Tgfbr1' isimli protein üzerinde çalışan bilim insanları 'yanlışlıkla' 6 bacaklı ve cinsel organı olmayan bir fare embriyosu üretti. Ekip yaptığı açıklamada, "Beklediğimiz bu değildi" ifadelerini kullandı.

Portekiz'in Oeiras kentindeki Gulbenkian Bilim Enstitüsü'nden uzmanlar, DNA'nın 3 boyutlu yapısındaki değişikliklerin embriyoların gelişimini nasıl etkileyebileceğini ortaya çıkardı. Biyolog Moisés Mallo ve meslektaşlarnın ürettiği farenin, üreme organlarını yerinde fazladan iki bacağı olduğu kaydedildi.

Duvar'da yer alan habere göre 'Tgfbr1' isimli reseptör proteini üzerinde çalışan ekip, genetiği değiştirilen fare embriyosunun görüntülerini yayınladı. "Bu protein olmadan diğer genler harekete geçtiğinde hücrelere üreme organları yerine bacaklara dönüşmelerini söylüyor. Beklediğimiz bu değildi" diyen ekibin lideri Mallo, araştırmanın 'Tgfbr1' ve akrabalarının metastatik kanser gibi diğer sistemlerdeki DNA'yı etkileyip etkilemediğini belirlemelerine olanak sağlayacağını umduklarını dile getirdi.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin