31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Çekmeköy'ün başkanı kim oldu, Çekmeköy kimi seçti? Çekmeköy'ün belediye başkanı kim

Çekmeköy'den de bir değişim haberi geldi. 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Çekmeköy'ün rengi değişti. Peki ya Çekmeköy'ün belediye başkanı kim oldu?

Google Haberlere Abone ol
31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Çekmeköy'ün başkanı kim oldu, Çekmeköy kimi seçti? Çekmeköy'ün belediye başkanı kim

Türkiye 31 Mart 2024'de sandığa gitti. 5 yıl görev yapacak belediye başkanı seçiminde pek çok il ve ilçeden farklı sonuçlar ortaya çıktı.

Çekmeköy başta olmak üzere toplamda 9 ilçe Ak Parti yönetiminden CHP yöntemine geçti...

2019 Türkiye yerel seçimlerinde İstanbul Çekmeköy Belediye Başkanlığını 62134 alınan oy ve %42.92 oy oranı ile Adalet ve Kalkınma Partisi adayı Ahmet Poyraz kazanmıştı.

2024 yerel seçimine de Ahmet Poyraz'la giren Ap Parti, CHP'li Orhan Çerkez'in gerisinde kaldı. Orhan Çerez %49,22 oy oranıyla Çekmeköy'ün yeni belediye başkanı oldu.

ORHAN ÇEREZ KİMDİR?

Orhan Çerkez, 1962'de Ardahan'da doğdu.Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümünden mezun olan Çerkez, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Kamu Yönetimi ve Şehircilik Bölümünde yüksek lisansını tamamladı.Ataşehir Belediyesinde İdari İşler Amiri ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü olarak çalışan Çerkez, halen Ataşehir Belediyesinde Belediye Başkan Yardımcılığı görevini sürdürüyor. Çerkez, evli ve 2 çocuk babası.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin