31 Mart 2024 Türkiye Yerel Seçim Sonuçları. Kilis'de hangi parti en çok oyu aldı? Kilis Belediye Başkanı Seçim sonuçları

Türkiye Yerel Seçime gitti. Belediye Başkanının seçildiği 31 Mart seçimlerinde Kilis'de kimin kazanacağı merak ediliyor. 31 Mart 2024 Kilis yerel seçim sonuçları

Google Haberlere Abone ol
31 Mart 2024 Türkiye Yerel Seçim Sonuçları. Kilis'de hangi parti en çok oyu aldı? Kilis Belediye Başkanı Seçim sonuçları

Türkiye 5 yıllık Belediye Başkanını seçebilmek için 31 Mart Pazar günü seçime gitti. 

YSK'nın kararıyla 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlerde oy verme saatleri belirlendi.

Buna göre; Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elâzığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkâri, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis'te oy verme başlangıç ve bitiş saatleri 07.00- 16.00 olarak belirlendi.

Kilisli vatandaşlar 16:00'a kadar sandık görevlerini tamamladı. 5 yıl boyunca kimin Belediye Başkanı olacağı merak ediliyor.

2019 Kilis yerel seçim sonuçları açılan sandık oylarıyla birlikte belirlenirken, kullanılan toplam oy sonucuna göre partilerin belediye başkan adaylarının oy oranları açıklandı.

Belediye başkanlığını AK Parti’nin adayı Mehmet Abdi Bulut oyların %47,26’sını aldı ve en yakın rakibi Milliyetçi Hareket Partisi’nin adayı Ömer Yabancı’nın önüne geçerek kazandı. Kilis genel meclis sonuçlarında ise Adalet ve Kalkınma Partisi’nin oy çoğunluğu ile kazanmıştı.

KİLİS'DE SEÇİM SONUÇLARI

Kilisli vatandaşların 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde kimi seçtiği merak ediliyor. Sandıklardaki zarflar birer birer açılmaya devam ediyor. Peki ya Kilis'de kazanan kim?

KİLİS BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİM SONUÇLARI

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin