3 yufkası olan sahurda mutlaka denesin: 5 dakikada böreğiniz hazır olacak. Üçgen börek nasıl yapılır?

Hem lezzetli hem pratik hem de az malzemeli o eşsiz tarif bulundu. Bu tarif sayesinde kısa sürede lezzetli börekler elde edebileceksiniz. İşte detaylar...

Google Haberlere Abone ol
3 yufkası olan sahurda mutlaka denesin: 5 dakikada böreğiniz hazır olacak. Üçgen börek nasıl yapılır?

Malzemeler

3 adet yufka

 Sosu için;

 1 adet yumurta

1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)

1 çay bardağı süt (125 ml)

Yarım çay bardağı su (60 ml)

 İç harcı için;

 1 kase lor peyniri, kaşar peyniri, maydanoz karışımı

 Üzeri için;

 1 adet yumurta sarısı

1 yemek kaşığı sıvı yağ

Susam

Yapılışı;

Böreğin sosu için uygun bir kabın içerisinde 1 adet yumurta, yarım çay bardağı su, 1 çay bardağı sıvı yağ ve 1 çay bardağı sütü uygun bir kapta güzelce çırpalım.

Tezgahın üzerine serdiğimiz yufkaları sostan bolca sürelim. Sosu yufkaya iyice yayalım. Ardından üzerine diğer yufkayı da serelim. 

Yeniden sos sürelim ve yayalım. Üçüncü yufka içinde aynı işlemi gerçekleştirelim. Şimdi peynirli harcımızı yufkanın her yerine gelecek şekilde bolca serpiştirelim. Bu arada iç harcımızın eşit bir şekilde dağılmasına dikkat edelim.

İlk önce yufkayı hafifçe saralım ardından orta bölümüne doğru sıkıca rulo formunda sarmaya devam edelim.

Diğer tarafda aynı işlemi gerçekleştirelim. Rulonun birleştiği kısmı uzunlamasına keselim. Ardından böreklerimizi üçgen formunda keselim.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisinin içerisine böreklerimizi alalım.  1 adet yumurta sarısına 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyerek karıştıralım.

Böreklerimizin üzerine sürelim. Son olarak susam serperek önceden ısıttığımız 170 derece fırında alt üst fansız ayarda böreklerimizi 45 dakika pişirelim. Sürenin sonunda güzelce kızaran böreklerimizi fırından alabiliriz.

Afiyet olsun...

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin