2 domatesi olan kahvaltıya mutlaka denesin: Az malzemeli çok lezzetli enfes bir tarif. 2 domatesli kahvaltılık nasıl yapılır?

Hem lezzetli hem de son derece pratik kahvaltılık tarif bulundu. Bu tarif sayesinde kahvaltılarınız asla boş geçmeyecek. İşte az malzeme çok lezzetli o tarif...

Google Haberlere Abone ol
2 domatesi olan kahvaltıya mutlaka denesin: Az malzemeli çok lezzetli enfes bir tarif. 2 domatesli kahvaltılık nasıl yapılır?

Malzemeler;

2 adet domates

2 diş sarımsak

1 yemek kaşığı sıvı yağ

1,5 su bardağı kaşar peyniri rendesi

1 tatlı kaşığı kekik

Yarım çay kaşığı tuz

Yarım çay kaşığı pul biber

 Üzeri İçin;

Kekik

Yapılışı;

İlk olarak 2 adet domatesi güzelce yıkayalım ve domatesleri çok ince olmayacak şekilde dilimlere ayıralım.

Domatesleri dilimledikten sonra uygun bir tavanın içerisine 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ alalım. Isıttığımız yağın üzerine domatesleri dizelim.

Aralarına doğradığımız 1 -2 diş sarımsağı ilave edelim. Sarımsakları da ilave ettikten sonra domatesleri 3-4 dakika kadar pişirelim.

Alt yüzeyleri güzelce kızaran domatesleri pişirdikten sonra üzerine yarım çay kaşığı kadar tuz, 1 tatlı kaşığı kekik, yarım çay kaşığı kadar pul biber ve rendelediğimiz kaşar peynirini ilave edelim.

Tavanın kapağını kapatalım ve peynirlerin erimesi için bir süre bekleyelim. Peynirler eridikten sonra kahvaltılığınız hazır.

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin