127 yıldır burada deprem olmadı dedi tarih verdi. Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan Türkiye'nin o ili için DİKKAT dedi

Türkiye'de neredeyse her gün bir deprem meydana geliyor. Uzmanlar beklenen Marmara Depremi için uyarırken Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan da dikkat çeken bir uyarı geldi. "127 yıldır deprem olmadı" dedi ve şu ifadeleri kullandı.

Google Haberlere Abone ol
127 yıldır burada deprem olmadı dedi tarih verdi. Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan Türkiye'nin o ili için DİKKAT dedi

Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, son günlerde, Balıkesir, Bursa ve Çanakkale’den geçen faylara ilişkin bilgilendirmeler yapıyor.

Ercan, 22 Mayıs'ta yaptığı bir paylaşımda "Kuzey Anadolu Kırığının en etkin kolu Kuzey (Marmara), sonra Güney (Bursa-Manyas),sonra İzmit-Gemlik-Bandırma orta koludur. Gerginlik doğudan batıya kaktırmayla birikir. En çekinceli bölüm, tek kollu; Kaynaşlı-Düzce-Akyazı-Adapazarı-Sapanca’dır. Bu tarım ovaları yapılaşmamalıydı." ifadelerini kulanmıştı.

Ercan 23 Mayıs'ta ise "Güney Marmara’da Kuzey Anadolu Kırığı Orta Kolu, Kapıdağ Yarımadası’nı Balıkesir’den koparmak üzere M6,4-M7,2 büyüklüğündeki depremleri yapmaktadır. Bunu başarmaya sanırım yalnızca bir kaç milyon yıl kalmıştır. Yer diridir. Depremler yeri biçimler. Kapıdağ gelecekte ada olacaktır" uyarısında bulunmuştu.

 

NOKTA ATIŞI YAPTI ADRES GÖSTERDİ

Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan bir son dakika uyarısı daha geldi ve 127 yıldır depremin olmadığını belirterek uyarıda bulundu.

Ercan, "Balıkesir içinde 127 yıldır deprem olmadı. Ancak aynı kırık üzerinde Edremit’ koyunda 1944’de M6,8, 1975’de M6,7’lik depremler oldu. Bu kırık kabaca 30 yılda bir yürüyor, ne var ki 54 yıldır suskun. Gelecek 10 yıl içinde ilde olacak bir deprem şaşırtıcı olmaz." dedi ve şu ifadeyi kullandı:

İlginçtir, Van gölünün doğusu Van, Muradiye, Çaldıran, Erciş M7,3’e kadar deprem üretebilirken, batısında; Süphan, Nemrut, Artos yanardağlarının olduğu Bitlis’te: Ahlat, Adilcevaz, Tatvan, Bitlis içi çok dingin olup, ancak çok çok seyrek aralıklarla M4-M6,4 arası deprem üretir.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin