10 günde 5 kilo vereceksiniz: Yumurtayı bu şekilde tüketmek fazla kiloları alıp götürüyor. Zayıflatan yumurta diyeti bulundu

Yumurta, sağlığımız için en faydalı besinlerden biridir. Uzunca süre tokluk hissi veren yumurta, zayıflamak için de oldukça etkili bir kaynaktır. Yumurtayı bu şekilde tüketerek fazla kilolarınızdan en kısa süre içerisinde kolayca kurtulabileceksiniz…

10 günde 5 kilo vereceksiniz: Yumurtayı bu şekilde tüketmek fazla kiloları alıp götürüyor. Zayıflatan yumurta diyeti bulundu

Sağlıklı ve etkili bir kilo vermek için pek çok zayıflama yöntemi mevcut. Bunlardan en etkilisi de şüphesiz, yumurta diyetidir.

Tam bir vitamin ve mineral deposu olan yumurta, protein bakımından yüksek ve kalori bakımından oldukça düşük olduğu için kilo vermeye yardımcıdır.

Yumurta diyetinde dikkat edilen nokta, kalori ve karbonhidrat alımının düşürülüp protein açısından zengin olan yumurtayı öğünlerde tüketmektir.

YUMURTA DİYETİ

Yumurta, protein deposu olduğu için açlık seviyesini azaltan besinlerden biridir. Proteinlerin sindirimi karbonhidratlar göre daha uzun sürdüğünden, yumurta tüketmek iştahınızı bastırır.

Yumurta sayesinde gereksiz iştahı azalttığınız için de kalori alımınız da önemli ölçüde azalmış olur. Bu nedenle yumurta gibi yüksek proteinli besinler tüketmek, daha uzun süre tok kalmanızı sağlar.

Protein içerikli besinlerle birlikte kuru yemiş, baklagil, tohum, sebze ve meyve gibi lif açısından çok olan besinlerle tüketildiğinde tok kalma süreniz daha da uzar.

YUMURTA DİYETİ NASIL YAPILIR?

Yumurta diyetinde amaç, kalori açığı oluşturmak önem taşıyor. Bu nedenle günlük kalori alımının 900 kalori altına düşürülmesi gerekiyor.

Buna ek olarak ise protein bakımından zengin olan ve tok tutan yumurtayı 3 öğün tüketmeniz gerekiyor.

10 günde 5 kilo vereceksiniz: Yumurtayı bu şekilde tüketmek fazla kiloları alıp götürüyor. Zayıflatan yumurta diyeti bulundu

Kahvaltıda 3 haşlanmış yumurta 1 bardak yeşil çay içmeniz öneriliyor. Ardından öğle yemeği için ise yine 3 tane yumurta, 1 tane elma ve 1 bardak yeşil çay öneriliyor.

Akşam yemeğinde ise yağsız süt ile hazırlanmış 1 kase yulaf veya mısır gevreği, bunun yanında 1 tane elma, 1 bardak yeşil çay ve 3 tane haşlanmış yumurta tüketilmesi öneriliyor.

Atıştırmalık olarak ise havuç, portakal ve greyfurt tüketilmesi öneriliyor.

YUMURTA DİYETİNİN KURALLARI

Eğer yalnızca yumurtaya dayalı diyeti uygulayacaksınız yumurta mutlaka yağsız, haşlanmış ve sahanda pişmiş olmalıdır.

Eğer yumurta diyetini yumurta ilaveli protein diyeti ile uygulayacaksınız, lahana ve brokoli gibi düşük karbonhidratlı besinlerle tüketebilirsiniz. Aynı zamanda günde 1 tane meyve yemeye dikkat edin.

İster yalnızca yumurta diyetini ister yumurtayla birlikte protein diyetini uygulayın, günde 2-3 litre su içmeye mutlaka özen gösterin.

Karbonhidrat içeren besinleri, paketli gıdaları ve çikolata yemeyin.

NOT: BU haber genel bilgilendirme amaçlıdır. Uygulamadan önce mutlaka uzman görüşü alın.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin