1 kaşığında bin bir şifa bulunuyor: Omega-3 zengini, kabızlığı bitiriyor enerjiyi tavan yapıyor. Meğer tam bir şifa ambarıymış

Doğanın bize sunduğu çeşitli tohumlar, içerdiği güçlü vitaminler ve mineraller sayesinde sağlığımız için önemli güçlü etkilere sahiptir. Tam bir omega-3 deposu olan chia tohumu, içerisinde önemli vitaminleri ve mineralleri sayesinde sağlığımız için bir yığın fayda sunuyor. Chia tohumunun bu etkilerini öğrendikten sonra soluğu aktarda alacaksınız. İşte chia tohumunun faydaları ve tüketim şekli

1 kaşığında bin bir şifa bulunuyor: Omega-3 zengini, kabızlığı bitiriyor enerjiyi tavan yapıyor. Meğer tam bir şifa ambarıymış

Chia tohumu, sağlığa pek çok faydası olan küçük siyah tohumlardır. Bu tohumlar, Salvia hispanica bitkisinin tohumlarından elde edilir.

Chia tohumu, özellikle Omega-3 yağ asitleri, lif, protein, vitamin ve mineral açısından zengindir.

Chia tohumunun içeriğindeki Omega-3 yağ asitleri, özellikle kalp sağlığı için faydalı olan alfa-linolenik asit (ALA) bakımından zengindir.

Ayrıca, lif açısından oldukça zengindir. Öte yandan chia tohumları; protein, kalsiyum, demir, magnezyum ve fosfor gibi mineraller bakımından da zengindir.

Chia tohumları genellikle kuru halde satılır ve pek çok farklı şekilde tüketilebilir. Süt veya yoğurtla karıştırılarak tüketilebilir.

Dilerseniz smoothie'lere eklenerek besleyici bir öğün haline getirilebilir. Ayrıca tatlı veya tuzlu tariflerde kullanılabilir.

Chia tohumları suyla karıştırıldığında jelleşme özelliği gösterdiğinden hem su şeklinde hem de chia pudingi olarak da tüketilir.

İşte chia tohumunun mucizevi faydaları...

CHİA TOHUMU MUCİZELERİ

Öncelikle chia tohumları omega-3 yağ asitleri açısından zengindir. Chia tohumlarını tüketmek muhtemelen bu sağlıklı yağ asitlerini almanın en kolay yoludur.

Bir porsiyon chia tohumu 5 gram omega-3 yağ asidi içerir. Omega 3 vücudumuzun işleyişi için son derece önemlidir.

Omega-3 yağ asitleri; bağışıklık sistemini güçlendirir, kalbi koruyarak kalp-damar hastalıklarını önler, beyin sağlığını koruyarak güçlendirir ve ruh sağlığına iyi gelir.

1 kaşığında bin bir şifa bulunuyor: Omega-3 zengini, kabızlığı bitiriyor enerjiyi tavan yapıyor. Meğer tam bir şifa ambarıymış

Öte yandan omega-3 yağ asitleri karaciğerdeki yağlanmayı en aza indirir, göz sağlığını iyileştirir ve cilt sağlığını destekler.

Chia tohumları, Alfa Linolenik Asit (AHA) olarak da bilinen bitki bazlı omega asidin en yüksek kaynaklarından biridir.

Bunlar 'iyi yağlar' olan ve vücudumuzun sinirsel işleyişi için son derece gerekli olan çoklu doymamış yağların bir parçasıdır .

Chia tohumları, çözünür lif içerir. Çözünür lifin faydaları çoktur; kan şekerini yönetmeye yardımcı olur, bağırsak dostu bakterileri besler ve kabızlığa iyi gelir.

Tek bir porsiyon chia tohumu günlük lif ihtiyacınızın neredeyse üçte birini karşılar. Chia'nın sindirimi yavaşlatma yeteneği diyabetin önlenmesiyle bağlantılıdır.

Faydaları saymakla bitmeyen chia tohumu; karaciğer kanseri, beyin kanseri, meme kanseri ve kolon kanseri başta olmak üzere çeşitli kanser türlerine karşı koruma sağlar.

Chia tohumlarının geliştirdiği jelatinimsi kaplama, kan şekeri seviyelerindeki ani yükselişleri de önler. İnsülin direncine karşı koruyan chia tohumu, diyabet hastaları için şifa kaynağıdır.

Chia tohumları, hepsi enerjiyi artırmaya yardımcı olan B vitaminleri, çinko, demir ve magnezyumla doludur. Böylece chia tohumu yorgunluk ve halsizliğe birebirdir.

NOT: Bu haber genel bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yan etkiyle karşılaşmamak adına tüketmeden önce uzmanınıza danışın.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin