1 kase içen 10 yıl hastalanmıyor: Hastalıklar adeta teğet geçecek. Canan Karatay şifa reçetesini verdi

Sağlıklı beslenme ve sağlıklı yaşam hakkında sık sık açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Canan Karatay, bu kez de tüm hastalıklara deva olacak çorbanın sırrını verdi. Bu çorbanın faydalarını öğrendikten sonra kase kase içmeye doyamayacaksınız...

1 kase içen 10 yıl hastalanmıyor: Hastalıklar adeta teğet geçecek. Canan Karatay şifa reçetesini verdi

Çorba, sağlığımız için en şifalı besinlerin başında gelir. Özelilkle Türk mutfağında çorbalar hem lezzetiyle hem de faydalarıyla sıklıkla tüketilir.

Kelime anlamı 'iyi beslenmek' olan çorbanın pek çok çeşidi mevcuttur. Her çorbanın kendine özgü güçlü faydaları bulunur.

Ancak en şifalı çorbalar arasında şüphesiz, kelle paça çorbası yer alır. Kelle paça çorbası özellikle soğuk kış aylarında resmen doğal ilaç görevi üstlenir.

Vitamin ve mineral deposu olan kelle paça, Prof. Dr. Canan Karatay tarafından sıklıkla öneriliyor. Bu nedenle Karatay, kelle paça çorbasının şifalarına dikkat çekiyor.

İşte kelle paça çorbasının sağlığımıza güçlü etkileri...

KELLE PAÇANIN MUCİZEVİ FAYDALARI

Kelle paça çorbası, Türk mutfağının geleneksel ve besleyici bir çorba çeşididir. Özellikle kış aylarında sıcaklığı ve doyurucu yapısıyla tercih edilir.

Bu çorbanın ana malzemeleri genellikle kuzu veya dana kellenin yanı sıra kuzu ayakları ve bazen de kuyruk parçalarıdır.

1 kase içen 10 yıl hastalanmıyor: Hastalıklar adeta teğet geçecek. Canan Karatay şifa reçetesini verdi

Bu malzemeler uzun süre kaynatılarak çorbanın lezzetini ve kıvamını artırır. Kelle paça çorbası, içerdiği jelatin ve kollajen gibi besleyici öğelerle de dikkat çeker.

Canan Karatay, kelle paça çorbasının sağlığa olan faydalarını özellikle vurguluyor. Özellikle eklem sağlığına destek olabilecek kıkırdak ve bağ dokusu içeriği, bu çorbanın tüketilmesini önerenler arasındadır.

Karatay kelle paça çorbası hakkında bir dizi yarardan bahsediyor. Özellikle diz, kalça ve bel ağrılarını dindiren kelle paça, korona virüs gibi diğer tüm virüsleri önler.

Bağışıklık sistemini güçlendiren kelle paça çorbası, hastalıkları önlemede ve hastalıklara karşı vücudun direncini artırmada etkin bir rol oynar.

Kelle paçadaki kolajen ve glikoz amini, mikropları öldürmede etkilidir. Öte yandan kelle paça, bağırsak florasını düzenlediği için hastalıkları önler.

Grip gibi hastalıkları da önleyen kelle paça çorbası aynı zamanda kalp hastalıkları riskini de en aza indirir.

Ayrıca kelle paçanın içerdiği proteinler ve minerallerle de vücuda enerji sağlar ve bağışıklık sistemini destekler.

NOT: Bu haber genel bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yan etkiyle karşılaşmamak adına tüketmeden önce uzmanınıza danışın.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin