1 gram dahi yağ çekmiyor: Çıtır çıtır sigara böreğinin sırrı bulundu. Yağ çekmeyen sigara böreği nasıl yapılır?

Sigara böreği, kahvaltı sofralarının ve çay saatlerinin en güzel eşlikçisidir. Yağ çekmeyen ve çıtır çıtır sigara böreği arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Öyle lezzetli ki yemeye doyamayacaksınız! İşte püf noktalarıyla yağ çekmeyen çıtır sigara böreği tarifi

1 gram dahi yağ çekmiyor: Çıtır çıtır sigara böreğinin sırrı bulundu. Yağ çekmeyen sigara böreği nasıl yapılır?

Kahvaltı saatlerinin veya çay saatlerinin en güzel börek tariflerinden biri şüphesiz, sigara böreğidir. Özellikle peynirli tercih edilen sigara böreği her sofrayı lezzetlendirir.

Bir sigara böreğini yenilir kılan en önemli unsurlar çıtır çıtır oluşu ve yağ çekmemesidir. Bunun için ise bazı püf noktaları bilmek gerekir.

Bu yöntemle hazırlayacağınız sigara börekleri asla yağ çekmeyecek ve çıtır çıtır olacak. O halde çayınızı demleyin ve hemen hazırlığa başlayın.

İşte yağ çekmeyen çıtır sigara böreği tarifi...

YAĞ ÇEKMEYEN ÇITIR SİGARA BÖREĞİ MALZEMELERİ

2 adet yufka

1 çay bardağı soda

300 gram beyaz peynir

Bir miktar maydanoz

1 çay kaşığı toz kırmızı biber

1 su bardağı sıvı yağ

YAĞ ÇEKMEYEN ÇITIR SİGARA BÖREĞİ PÜF NOKTALARI

Sigara böreğinin yağ çekmemesi için dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, kullandığınız yağdır. Börek kızartmak için kullanacağınız yağ mutlaka daha önce kullanılmamış olmalıdır.

1 gram dahi yağ çekmiyor: Çıtır çıtır sigara böreğinin sırrı bulundu. Yağ çekmeyen sigara böreği nasıl yapılır?

Bir diğer dikkat etmeniz unsur ise yağın mutlaka iyice kızarmasıdır. Soğuk veya ısınmayan yağa böreklerinizi atarsanız ne yazık ki böreklerin yağ çekmesi kaçınılmaz olur.

Aynı zamanda sigara böreklerinizin yağ çekmemesini istiyorsanız tercihinize göre zeytinyağı ile de kızartabilirsiniz.

Hazır yufkadan hazırlanan böreklere genellikle soda ilave etmek hem böreklerin çıtır çıtır olmasına hem de puf puf kabarmasına destek olur.

YAĞ ÇEKMEYEN ÇITIR SİGARA BÖREĞİ TARİFİ

Öncelikle böreğin iç harcı için peynir ve maydanozu uygun bir kasenin içinde karıştırın. Daha sonra tezgahın üzerinde yufkalardan biri açın ve fırça ile soda sürün.

Soda sürdüğünüz yufkanın üzerine diğer yufkayı açın ve arından üçgen şeklinde parçalar kesin. Kestiğiniz parçaların her birine iç harçtan ilave edin.

Daha sonra böreklerin uçlarını soda sürerek kapatın. Uygun bir tavada yağı kızdırdıktan sonra böreklerinizi pişirebilirsiniz.

Bir servis tabağına kağıt peçete açtıktan sonra sigara böreklerinizi servis edebilirsiniz. Çıtır çıtır, afiyet olsun!

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin