1 damla süren 10 yaş gençleşiyor: Göz çevresi kırışıklıklarından eser kalmayacak. Göz çevresi kırışıklıklarına doğal çözüm bulundu

Göz çevresinde oluşan kırışıklıklar, birçok kişinin rahatsız olduğu sorunlardan biridir. Sadece yaşa bağlı olmayan bu kırışıklıklara çözüm, evinizde bulunan bu 2 malzemede saklı. İşte göz çevresi kırışıklarından eser bırakmayan o doğal yöntem

1 damla süren 10 yaş gençleşiyor: Göz çevresi kırışıklıklarından eser kalmayacak. Göz çevresi kırışıklıklarına doğal çözüm bulundu

Göz çevresi kırışıklıkları, bir dizi iç ve dış faktörün etkileşimi sonucunda ortaya çıkan bir sorundur. Başlıca nedenlerinden biri ise yaşlanmadır.

Ancak göz çevresinde meydana gelen kırışıklıklar yalnızca yaşa bağlı değil pek çok nedenden dolayı meydana gelebilir. Güneşe maruz kalma da bu noktada önemli bir etkendir.

UV ışınları ciltte serbest radikallerin oluşmasına neden olarak kolajen liflerini parçalar ve ciltte erken yaşlanma belirtilerinin ortaya çıkmasına yol açar.

Öte yandan sigara içmek de göz çevresi kırışıklıklarının oluşumunu hızlandırır. Sigara dumanı cildin oksijen alımını azaltarak ciltteki kolajen ve elastin liflerinin zarar görmesine yol açar.

Mimik hareketleri de göz çevresi kırışıklıklarının oluşumunda rol oynar. Sürekli tekrarlanan mimikler, cildin katlanmasına ve zamanla kırışıklıkların belirmesine yol açar.

Ayrıca, genetik faktörler, stres, yetersiz beslenme, uyku eksikliği ve hormonal değişiklikler de göz çevresi kırışıklıklarına neden olabilir.

Piyasada göz çevresi kırışıklıkları için birçok ürün mevcuttur. Ancak bu ürünler zamanla ekonomik açıdan zorlayabilir ve ayrıca etkili sonuçlar vermeyebilir.

Bu durumda evde bulunan doğal malzemelerle hazırlanan ev yapımı maskeler, önem kazanır. Yalnızca 2 malzemeyle göz çevresi kırışıklıklarına veda edeceksiniz.

İşte göz çevresi kırışıklıklarını yok eden doğal yöntem...

GÖZ ÇEVRESİ KIRIŞIKLIĞINA DOĞAL ÇÖZÜM

Gül suyu ve muz maskesi, doğal içerikleriyle cilt bakımında özellikle göz çevresi kırışıklıklarında sıklıkla tercih edilen doğal yöntemler arasındadır.

Her ikisi de antioksidanlar, vitaminler ve nemlendirici özellikler bakımından zengindir. Bu da göz çevresi kırışıklıklarını azaltmada potansiyeli sağlar.

Bu iki doğal ürünün bir araya getirilmesi, göz çevresindeki kırışıklıklara karşı etkili bir bakım sağlar.

1 damla süren 10 yaş gençleşiyor: Göz çevresi kırışıklıklarından eser kalmayacak. Göz çevresi kırışıklıklarına doğal çözüm bulundu

Birlikte kullanıldığında, gül suyu ve muz maskesi cildin nemlenmesine, beslenmesine ve gençleşmesine katkıda bulunur.

Gül suyu, cildi rahatlatıcı ve yenileyici özellikleriyle bilinir. Antioksidan içeriği sayesinde cildin serbest radikallerle savaşmasına yardımcı olur.

Göz çevresindeki ince çizgiler ve kırışıklıkları azaltabilir ve cildin genç ve canlı görünmesine katkıda bulunabilir.

Ayrıca gül suyu cildi nemlendirir ve tonlar, böylece göz çevresindeki derinin daha sağlıklı ve parlak görünmesini sağlar.

Muzun içeriğinde bulunan potasyum, vitaminler ve doğal yağlar sayesinde cildi besler ve nemlendirir.

Muz böylece göz çevresindeki kırışıklıkların azalmasına yardımcı olurken, cildin esnekliğini artırır ve yaşlanma belirtilerini hafifletir.

Ayrıca muzun içerdiği enzimler cildin yenilenmesini teşvik eder, böylece göz çevresindeki cilt daha pürüzsüz ve genç görünebilir.

GÜL SUYU VE MUZ MASKESİ

Öncelikle bir kasenin içinde yarım muzu püre haline getirin. Püre haline gelen muzun üzerine 1 yemek kaşığı gül suyunu ekleyin ve krem kıvamına gelene dek karıştırın.

Hazırladığınız karışımı göz çevrenize parmaklarınızla uygulayın. Maskenin bir müddet kurumasını bekleyin ve ardından ılık suyla temizleyin. Bu yöntemi haftada 2 defa uygulayın.

NOT: Bu haber genel bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yan etkiyle karşılaşmamak adına uygulamadan önce uzmanınıza danışın.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin