Yapay zeka çılgınlığı devam ediyor. Apple yapay zeka sunucu işlemcisi geliştiriyor olabilir

Apple, son dönemlerde yapay zeka üzerindeki çalışmalarını hızlandırarak ilerliyor. Son haftalarda, şirketin kendi büyük dil modelini geliştirdiği iddiaları gündeme gelmişti. Şimdi ise Apple'ın yapay zeka sunucu işlemcisi üzerinde çalıştığına dair yeni bilgiler ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Yapay zeka çılgınlığı devam ediyor. Apple yapay zeka sunucu işlemcisi geliştiriyor olabilir

Söz konusu iddiaya göre Apple, bu işlemciyi TSMC‘nin 3 nm sürecini kullanarak geliştiriyor ve 2025’in ikinci yarısında seri üretime başlayacak. Firmanın bu çip ile yapay zeka çalışmalarına hız katması bekleniyor.

shiftdelete.net'teki habere göre Apple, geliştirdiği yapay zeka sunucu işlemcisini büyük veri setlerini işleme ve karmaşık matematiksel hesaplamalar yapma amacıyla kullanabilir. Yani büyük dil modelinin eğitimi için fayda sağlayabilir. Şimdilik bununla ilgili net bir bilgi yok. 

Geçtiğimiz günlerde Apple analisti Mark Gurman tarafından ortaya atılan iddiaya göre şirketin hız ve gizliliğe vererek geliştirdiği büyük dil modelini iOS 18 ile birlikte devreye alacak. Rakiplerinin aksine bulut tabanlı olmayacak bu model, cihaz üzerinde çalışacak. Bu da internet erişimi gerekmeyeceği anlamına geliyor.

Şirket, 10-14 Haziran tarihleri arasında WWDC 2024 etkinliği gerçekleştirecek. Burada önemli tanıtımlar gerçekleştirecek. Bu duyurular arasında iOS 18, iPadOS 18, macOS 15 ve watchOS 11 gibi işletim sistemleri öne çıkacakken, yapay zeka da eksik olmayacak.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler Apple yapay zeka
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin