WhatsApp'ın öne çıkan özelliğiydi. Telegram kullanıcılarına müjde! 'Bir kez görüntüle' özelliği için geri sayım başladı

Ocak ayı, Telegram platformu için oldukça inovatif gelişmelere sahne oldu. Uygulamaya eklenen bir dizi yenilikten sonra, kullanıcılar artık çok beklenen özelliği deneyimleyebilecek. WhatsApp gibi popüler bir mesajlaşma uygulamasında bulunan "bir kez görüntüle" özelliği, şimdi Telegram'da sesli mesajlar ve fotoğraflar için de kullanılabilecek.    

Google Haberlere Abone ol
WhatsApp'ın öne çıkan özelliğiydi. Telegram kullanıcılarına müjde! 'Bir kez görüntüle' özelliği için geri sayım başladı

Telegram, ocak ayındaki özelliğinin bir parçası olarak “bir kez görüntüle” seçeneğini etkinleştiriyor. Aslında kelime anlamıyla yükseltecek demek daha doğru olur. Zira Telegram bu özelliğin ilk adımını 2023 yılının eylül ayında kullanıma sundu. İlk başta Telegram bir kez görüntüle seçeneğini yalnızca fotoğraflar ve videolar için değerlendirdi.

sgiftdelete.net'teki habere göre Artık yepyeni özelliklerle birlikte bir kez görüntüle seçeneğini genişletiyor. Peki bu güncellemeyle birlikte hangi özellikler yer alıyor? Telegram, video ve sesli mesajlar, video veya sesli mesaj gönderirken kaydı duraklatma yeteneği ve yeni okuma zamanı kontrolleri dahil olmak üzere bir dizi yükseltme yapmayı planlıyor.

Peki kullanıcılar bu özellikten nasıl faydalanacak? Kullanıcıların kaydı başlatmak için mikrofon simgesine basması yeterli. Ardından alıcının sesli mesajı duymasına veya video mesajına yalnızca bir kez bakmasına izin vermek için “bir kez görüntüle” simgesine dokunarak yukarı çekmesi gerekiyor.

Ek olarak Telegram, aynı menü aracılığıyla sesli ve görüntülü mesajların kaydını duraklatma ve devam ettirme özelliğini de kullanıma açıyor. Telegram ayrıca, bire bir sohbetlerde karşı tarafın mesajınızı okuduğunu görebilmesi için bir yol da ekliyor. Tabii okundu bilgisinin gizli kalmasını istiyorsanız bu özelliği ayarlardan kapatabilirsiniz.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler telegram
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin