TÜRKSAT 6A uzaya fırlatıldı mı, ne zaman fırlatılacak? TÜRKSAT 6A özellikleri ve görevleri neler?

Space X işbirliği ile bu yıl uzaya fırlatılması planlanan TÜRKST 6A için geri sayım başladı. Türkiye'nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu TÜRKSAT 6A ile telefon, televizyon ve internet hizmetlerinin kalitesinin artması bekleniyor. Öyle ki Güney Doğu Asya ginbi bölgelere de ulaşılması hedefler arasında. Peki, TÜRKSAT 6A uzaya fırlatıldı mı, ne zaman fırlatılacak? TÜRKSAT 6A özellikleri ve görevleri neler? İşte konuya ilişkin son gelişmeler...

Google Haberlere Abone ol
TÜRKSAT 6A uzaya fırlatıldı mı, ne zaman fırlatılacak? TÜRKSAT 6A özellikleri ve görevleri neler?

İletişim uydusu TÜRKSAT 6A'nın uzaya fırlatılacağı tarihle ilgili konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Böylelikle bunu başaran 11 ülkeden biri olacağız" demişti. Fırlatma tarihinin detaylarına ilişkin açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ise TÜRKSAT 6A'nın uzaya fırlatılmasıyla birlikte Türkiye'nin dünyadaki kapsama alanına 4 ülkenin daha ekleneceğini belirtti. Peki, TÜRKSAT 6A ne zaman fırlatılacak, görevleri neler?

TÜRKSAT 6A UZAYA FIRLATILDI MI, NE ZAMAN FIRLATILACAK?

Bakan Kacır, "8 Temmuz 2024 haftası ilk milli haberleşme uydumuz TÜRKSAT 6A'yı insalllah uzaya göndereceğiz. Böylelikle bunu başaran 11 ülkeden biri olacağız. İMECE yaklaşık 600 kilometrede yaklaşık 600 kilogramlık bir uydu. TÜRKSAT 6A 36 bin kilometrede göre yapacak ve yaklaşık 4 bin 250 kilogramlık bir uydu." açıklamasıyla TÜRKSAT 6A'nın uzaya fırlatılacağı tarihi açıklamıştı.

A Haber'e konuşan Bakan Uraloğlu ise 8-14 Temmuz 2024 tarihleri arasında hava şartlarının müsait olduğu zamanda TÜRKSAT 6A'nın uzaya fırlatılacağını belirtti.

 

TÜRKSAT 6A ÖZELLİKLERİ VE GÖREVLERİ NELER?

  • Yörünge: 42° Doğu
  • Faydalı yük: 20 Ku-Bant Aktarıcı
  • Hizmet ömrü: > 15 yıl
  • Kuru kütle: ~1700 kg
  • Toplam kütle: ~4200 kg
  • Güç üretimi: ~7 kW (Ömür sonu)

TÜRKSAT 6A görevleri ise şu şekilde:

Türkiye'nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu TÜRKSAT 6, Türkiye'ye güvenli veri iletişimi alanında önemli oranda kapasite artırımı ve kritik avantajlar getirecek.

Etiketler Turksat 6a uydu
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin