Spotify 2023'ün son çeyreğine ilişkin mali durumunu açıkladı. Toplam geliri yıllık olarak yüzde 16 artışla 3,7 milyar euroya yükseldi

Dünyanın en büyük dijital müzik ve podcast platformu Spotify, 2023'ün dördüncü çeyreğine ilişkin mali durum raporunu yayınladı. Verilere göre, Spotify'ın etkin kullanıcı sayısı yüzde 23 artarak 602 milyona ulaştı. Ayrıca, her ay ücret ödeyen abone sayısı 236 milyona çıktı. Şirketin toplam geliri ise 3,7 milyar Euro olarak gerçekleşti.

Google Haberlere Abone ol
Spotify 2023'ün son çeyreğine ilişkin mali durumunu açıkladı. Toplam geliri yıllık olarak yüzde 16 artışla 3,7 milyar euroya yükseldi

Dünyanın en büyük dijital müzik ve podcast platformu Spotify, 2023’ün dördüncü çeyreğine ilişkin mali durum raporunu yayınladı. Böylelikle şirketin kullanıcı sayısı ve elde ettiği gelir gözler önüne serildi.

shiftdelete.net'teki habere göre geçtiğimiz günlerde abonelik fiyatlarına zam yapmasıyla gündem olan Spotify, 2023’ün son çeyreğine ilişkin verilere göre kullanıcı sayısını önemli oranda artırdı. Şirketin kazandığı parada da bir artış söz konusu.

Verilere göre Spotify‘ın aktif kullanıcı sayıyı yüzde 23 oranında artarak 602 milyona yükseldi. Beklentileri aşan şirketin ikinci en iyi çeyreği yaşadığı belirtildi. Spotify‘ın her ay para ödeyen abone sayısının ise 236 milyona ulaştığı açıklandı. Yüzde 15 seviyesinde bir artış söz konusu.

Toplam geliri yıllık olarak 
yüzde 16 artışla 3,7 milyar euroya yükselen şirketin brüt marjı ise yüzde 26.7 seviyesinde tamamlandı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler spotify abone
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin