Kiralık ürünlere yoğun ilgi! Teknolojik ürünler büyük talep görüyor

En çok kiralanan ürünlerin; telefon, tablet, bilgisayar ve giyilebilir cihazlar gibi teknoloji ürünler olduğunu belirtilerek bu tercihlerin mevsimsel olarak da değişebildiği açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
Kiralık ürünlere yoğun ilgi! Teknolojik ürünler büyük talep görüyor

Dünyada ve Türkiye’de elektronik atık sorunu hızla artarken elektronik atıkları azaltmanın tek yolunun ürünlerin kullanım ömrünü uzatmak olduğunu söyleyen YTÜ Yıldız Teknopark firmalarından Kiralabunu şirketinin Kurucu Ortağı Elif Kapıcı kiralanan ürünlerin çoğunluğunun teknoloji alanında yapıldığı açıkladı.

Kiralama sürelerinin 1 aydan başlayarak 18 aya kadar değişebildiğini belirten Elif Kapıcı; en çok kiralanan ve kullanılan ürünlerin; telefon, tablet, bilgisayar ve giyilebilir cihazlar gibi teknoloji ürünler olduğunu belirterek bu tercihlerin mevsimsel olarak da değişebildiğini ifade etti. 

Kiralık ürünlere yoğun ilgi! Teknolojik ürünler büyük talep görüyor

KİRALAMA ÜRÜN TERCİHİ MEVSİMSEL OLARAK DEĞİŞEBİLİYOR

Kullanıcıların önemli bir kısmının son teknolojiyi takip etmek isteyen kişilerden oluştuğunu ifade eden Elif Kapıcı; bazı tüketicilerin ürünü satın almadan önce deneyimlemek için de kiralama yaptığı açıkladı.

2020 yılından bu yana yaklaşık 40 bin kullanıcının elektronik cihaz kiraladığını açıklayan Elif Kapıcı, 5 bin adete yakın ürünün e-atık olmaktan kurtarıldığını ve bu sayede 15 tona yakın atığın da önüne geçilmiş olduğunu söyledi.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin