Katlanabilir iPhone bekleyenlere kötü haber. Heyecanlandıran proje, dayanıklılık endişeleri nedeniyle durduruldu

İddiaya göre Apple, katlanabilir iPhone projesini durdurdu. Şirketin, katlanabilir iPhone üzerindeki çalışmalarını askıya alma kararı, tasarımın dayanıklılığına yönelik endişelerle ilişkilendiriliyor.

Google Haberlere Abone ol
Katlanabilir iPhone bekleyenlere kötü haber. Heyecanlandıran proje, dayanıklılık endişeleri nedeniyle durduruldu

Apple’ın katlanabilir cihazlar dünyasına girişiyle ilgili söylentiler beklenmedik bir hal aldı. Son zamanlarda iyice artan iddiaların ardından şimdi de şirketin katlanabilir iPhone üzerindeki çalışmalarını durdurduğunu öne süren haberler ortaya çıktı.

Shiftdelete.net’teki habere göre bir hafta kadar önce Apple’ın Samsung’un Galaxy Z Flip cihazını andıran kapaklı bir katlanabilir iPhone prototipi geliştirdiğine dair sızıntılar gündeme gelmişti. Ancak, dayanıklılık ve kullanışlılık konusundaki endişeler, böyle bir cihazın uygulanabilirliği konusunda söylentilere yol açtı.

Çin’in Weibo platformunda hatırı sayılır bir takipçi kitlesine sahip olan ve Fixed Focus Digital olarak bilinen ünlü bir teknoloji yazarına göre Apple’ın katlanabilir iPhone geliştirmeyi durdurma kararı, tasarımının dayanıklılığına ilişkin endişelerden kaynaklanıyor.

Haber, Apple’ın Samsung gibi rakiplerden katlanabilir telefonlar satın aldığını ve bunların uygulanabilirliğini değerlendirmek için tersine mühendislik testleri yaptığını iddia ediyor. Hatta Samsung tarafından Apple’a tedarik edilen bir ekrana sahip katlanabilir iPhone prototipinin sorunlarla karşılaştığı ve ekranın birkaç gün süren testlerden sonra arızalandığı iddia ediliyor.

Bu durum Apple’ı katlanabilir cihaz planlarını yeniden değerlendirmeye zorladı ve şirketin katı kalite standartlarını karşılayacak daha sağlam bir ekran çözümü bulunana kadar olası bir ürünü şimdilik rafa kaldırdı. Yani katlanabilir iPhone’lar Apple’ın 2024 ve 2025 yol haritasında yer almıyor.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler Apple iPhone telefon
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin