Instagram ve Snapchat fotoğraf çekim deneyimlerini zenginleştirmek için kolları sıvıyor. Popüler sosyal medya uygulamaları Samsung ile işbirliği yapacak

Sosyal medya uygulamaları genellikle kendi kamera özelliklerini sunarak kullanıcılara fotoğraf çekme imkanı tanıyor. Ancak bu özellikler genellikle sınırlı çekim seçenekleriyle gelir. Instagram ve Snapchat gibi popüler sosyal medya uygulamaları, bu sınırlamayı aşmak ve daha zengin bir fotoğraf deneyimi sunmak amacıyla Samsung ile işbirliği yapma kararı aldı.

Google Haberlere Abone ol
Instagram ve Snapchat fotoğraf çekim deneyimlerini zenginleştirmek için kolları sıvıyor.  Popüler sosyal medya uygulamaları Samsung ile işbirliği yapacak

Samsung ve popüler sosyal medya uygulamaları işbirliği yapacak. Samsung, Galaxy S24 serisini güçlü kamera özellikleriyle donattı. 200 megapiksel ana lensi ile S24 Ultra’yı çerçeveledi. Ayrıca kullanışlı yerel kamera özelliklerinden bazılarını uygulamalarına entegre etmesi için Instagram ve Snapchat ile iş birliği yaptı.

shiftdelete.net'teki habere göre Instagram ve Snapchat kullanıcıları bu işbirliği ile Samsung’un “Süper HDR” seçeneğinden, yükseltilmiş “Nightography” gücünden yararlanabilecek. Ayrıca Instagram ve Snapchat’in uygulama içi kameralarındaki video sabitlemesini kullanmaya devam edecekler. Burada kullanıcıların dikkat etmesi gereken önemli bir detay var. Video sabitleme özelliği için öncelikle yerel kamera ayarlarında etkinleştirme yapmanız gerekiyor.

Ayrıca Samsung’un Instagram ile işbirliği daha da derinleşebilir. Bu işbirliği cihazlara özel geliştirilmiş düzenleme, yükleme ve görüntüleme deneyimleri sunacak. Bu yeni özellikler aynı zamanda doğrudan hareketli fotoğraflardan Instagram hikayeleri oluşturma yeteneğini de kapsayacak.

Süper HDR yetenekleriyle Galaxy S24 cihazları aynı zamanda Instagram’da HDR fotoğraf desteğini alan ilk cihaz olarak tarihe geçti. Muhtemelen yakın gelecekte canlı görüntü formatını potansiyel olarak destekleyecek çok daha fazla uygulamanın ilki olma özelliğini koruyacak.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin