Gençlerin yatırım okuryazarlığına büyük destek: Boğaziçi Üniversitesi'nin düzenlediği sanal yatırım yarışması Investimate’in teknoloji sponsoru belli oldu

Boğaziçi Üniversitesi'nin düzenlediği sanal yatırım yarışması Investimate’in teknoloji sponsoru belli oldu. Bu yıl 9. kez düzenlenen yarışmaya geçtiğimiz yıl olduğu gibi 2024'te de ForInvest teknoloji sponsoru oldu. Organizasyonda öğrenciler sanal 100 bin liralarını artırmaya çalıştı.

Google Haberlere Abone ol
Gençlerin yatırım okuryazarlığına büyük destek: Boğaziçi Üniversitesi'nin düzenlediği sanal yatırım yarışması Investimate’in teknoloji sponsoru belli oldu

Boğaziçi Üniversitesi tarafından bu yıl 9’uncusu gerçekleştirilen Investimate’te kazananlar belli oldu. Boğaziçi Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulübü ev sahipliğinde düzenlenen, ForInvest’in teknolojik altyapısıyla hayata geçen sanal yatırım yarışması Investimate’te ödül töreni gerçekleştirildi.

Törende konuşan ve genç yatırımcılara destek vermekten mutlu olduklarını belirten ForInvest Pazarlama ve Büyüme Direktörü Çağlar Sak, “Genç yetenekleri risksiz bir şekilde finans dünyasına adım atmaya teşvik eden, yatırım kültürünü yaygınlaştırmayı ve finansal okuryazarlığı artırmayı hedefleyen bu yarışmanın teknoloji sponsoru olmaktan gurur duyuyoruz. ForInvest olarak misyonumuz, yatırım okuryazarlığını destekleyerek yatırımın her seviyede ulaşılabilir, erişilebilir ve anlaşılabilir olmasını sağlamak. Bu doğrultuda geleceğin liderleri olarak genç yeteneklere istihdam sağlıyor ve finansal bağımsızlık yolunda onları cesaretlendirmenin çok önemli olduğunu düşünüyoruz.” değerlendirmesini yaptı. 

JÜRİDE KİMLER VARDI?

“Yatırımın gücünü kavramak ve sermayelerini akıllıca yönetmek, gençlerimizin gelecekteki başarıları için kritik bir beceridir” diyen Sak, “Eskiden yatırım sadece profesyoneller içindi. Her alanda olduğu gibi yatırımda da ezberler bozuluyor, alışkanlıklar değişiyor. Artık finansal bilgi kaynağı çok fazla ve bilginin erişilebilir ulaşılır olması yatırım dünyasına demokratikleşme getiriyor. Biz de ForInvest olarak, finans dünyasının geleceğini şekillendirecek genç yetenekleri istihdam ediyor, yatırım okuryazarlığının ve finansal bilincin artırılması için gençleri desteklemekten gurur duyuyoruz.” dedi. Toplam 6 hafta boyunca süren yarışmanın jüri üyeleri arasında Murat Sağman, Eralp Aslankurt, Nuri Sevgen, Berra Doğaner, Barış Esen, Jülide Yiğittürk ve Cüneyt Paksoy yer aldı. Yarışmada dereceye giren ilk iki yarışmacıya nakit ödül verildi.  

 

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin