Falcon Heavy Roketi’nin yeni fırlatma tarihi belli oldu mu? SpaceX yeni tarih verdi

SpaceX, kısa bir süre önce Starship roketinin ikinci test uçuşunu gerçekleştirdi. Ancak planlar beklenildiği gibi gitmedi. Özel uzay şirketi, Falcon Heavy görevini biraz daha ileri bir tarihe ertelemek zorunda kaldı. Şu anda, fırlatmanın 28 Aralık Perşembe gününden sonraya planlandığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Falcon Heavy Roketi’nin yeni fırlatma tarihi belli oldu mu? SpaceX yeni tarih verdi

Elon Musk’ın uzay şirketi SpaceX ticari uzay şirketi denince akla gelen ilk gelen şirketlerden biridir. Starlink uyduları ve Starship roketiyle epey gündem oldu. Şimdi ise üçlü iticili Falcon Heavy roketi uzaya ABD Uzay Kuvvetleri’nin için deneysel uçağını taşıyacak. SpaceX, bu görev için yeni bir hedef fırlatma tarihi açıkladı.

shiftdele.net'teki habere göre SpaceX’in Starship Roketi yakın zamanda 2. test uçuşunu gerçekleştirdi. Ancak işler pek umduğu gibi gitmedi. Özel uzay şirketi, bu Falcon Heavy görevini biraz daha ileri tarihe almıştı. Şimdi ise fırlatmanın 28 Aralık Perşembe gününden sonra yapılmasını hedeflediğini duyurdu.

Geçen hafta SpaceX, Falcon Heavy Roketi’nin fırlatma tarihini art arda dört kez erteledi. Bu duruma gerekçe olarak ise Florida’daki Kennedy Uzay Merkezi’ndeki fırlatma sahasındaki kötü hava koşullarını öne sürdü. Ayrıca yerde ne olduğu tanımlanmamış bir yan sorun olduğunu ekledi.

Falcon Heavy Roketi bu son göreviyle birlikte beş yıllık tarihinde yalnızca sekizinci kez fırlatılacak. Son kontrolleri yapılan roketin uçuşuna engel bir durum yok. Ayrıca Falcon Heavy’nin fırlatma sırasında 5,5 milyon poundluk itme kuvveti ortaya çıkacak. Bu kalkış, onu şahsen izleyen ve canlı yayını takip eden herkes için gerçek bir gösteri olacak.

Falcon Heavy, Uzay Kuvvetlerinin X-37B uzay uçağını, 2010’daki ilk görevinden bu yana yedinci görev yerine konuşlandıracak. X-37B uzay uçağı, mürettebatsız uzay mekiği benziyor. Bu uzay aracı, yörüngedeyken çeşitli testler gerçekleştirecek. Uzay Gücü’ne göre, gelecekteki uzay alanı farkındalık teknolojilerini deneyecek. Ayrıca NASA tarafından sağlanan malzemeler üzerindeki radyasyon etkilerini araştıracak.

Şirketin yeni nesil Starship aracının iki aşaması mevcut. Starship, birinci aşama olan Super Heavy Roketi’nden ve ikinci aşama olan Starship uzay aracından oluşuyor. Starship Roketi geçen ay gerçekleştirilen iki test uçuşunda da yörüngeye ulaşamadı. Neyse ki Falcon Heavy, SpaceX’in en güçlü Falcon 9 roketinden üç kat daha güçlü.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler SpaceX Falcon Heavy
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin