Evren sırlarla dolu. Kara deliklerin gizemi yavaş yavaş çözülüyor. İşte en detaylı kara delik fotoğrafı

Kara deliklerin gizemi hala çözülememiş durumda. Event Horizon Teleskobu projesinde yer alan bilim insanları, şimdiye kadar elde edilen en detaylı kara delik fotoğrafını paylaştı.

Google Haberlere Abone ol
Evren sırlarla dolu. Kara deliklerin gizemi yavaş yavaş çözülüyor. İşte en detaylı kara delik fotoğrafı

Kara delikler hala gizemi koruyor. Event Horizon Teleskobu projesinde yer alan bilim insanları ise bu sırrın peşine düştü. Birkaç yıl önce ekip bize şimdiye kadarki ilk kara delik fotoğrafını verdi. Şimdi ise bize şimdiye kadarki en ayrıntılı kara delik fotoğrafını paylaştılar.

Evren gizemlerle dolu. Teknolojinin gelişmesi ve insanoğlunun gözünü uzaya dikmesiyle birlikte sır perdesi yavaş yavaş aralanıyor.

shiftdelete.net'teki habere göre Event Horizon Teleskobu (EHT) ekibi kara deliklerin peşine düştü. EHT ekibi Messier 87’nin (M87) merkezindeki kara deliğin fotoğrafını ilk kez ortaya çıkarmıştı. Ekip çalışmalarına hız kesmeden devam etti. Yeni bir teleskobun yardımıyla en detaylı kara delik fotoğrafı çekmeyi başardı.

Şu ana kadar elde edilen en detaylı kara delik fotoğrafı da olsa da hala kristal netliğinde değil. Ne yazık ki fotoğrafı kristal netliğine getirmenin gerçek bir yolu yok. Zira kara delikler tüm evrendeki en güçlü kuvvetlerden biridir. Ayrıca kelimenin tam anlamıyla etrafındaki ışığı, gazı ve tozu emiyor. Bu nedenle kristal netliğinde ayrıntılara sahip bir fotoğraf çekmek pek mümkün görünmüyor. Yine de tüm dünya, ekibin özverili çalışması sayesinde en detaylı kara delik fotoğrafı ile tanışma fırsatı yakaladı.

Evren sırlarla dolu. Kara deliklerin gizemi yavaş yavaş çözülüyor. İşte en detaylı kara delik fotoğrafı - Resim : 2

 

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler kara delik
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin