Erzurum Teknik Üniversitesi öğrencileri tarihe geçti. ICT Competition 2024'te 3 ödül alıp küresel finale kaldılar. Kübra, İlayda ve Meryem Medyatava'ya konuştu: Dünyaya açılacağız!

Uluslararası bilişim yarışması Huawei ICT Competition 2024 Avrupa ayağında 3 ödülle dönen Erzurum Teknik Üniversitesi öğrencileri küresel finalde Türkiye'yi temsil edecek. Medyatava'ya özel röportaj veren Rektör Prof. Dr. Bülent Çakmak, öğrencilerinin birçoğunun şirketleşme adımı attığını söyledi. Dr. Merve Yıldırım ise "Çin'de inşallah birinciliği de alacağız" derken, şampiyonlar Kübra, İlayda ve Meryem Medyatava'ya konuştu: Dünyaya açılacağız!

Uluslararası bilişim yarışması Huawei ICT Competition 2024’ten üç ödülle dönen Erzurum Teknik Üniversitesi öğrencileri Çin’e giderek ülkemizi temsil edecek. Üniversite Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, üniversitede öğrencilerin birçoğunun şirketleşme adımları attığını söyledi.

Erzurum Teknik Üniversitesi, Huawei’nin düzenlediği uluslarası bilişim yarışması ICT Competion’da üç ödül kazanarak büyük başarı yakaladı. 22 ülkeden 100'den fazla üniversite katıldığı yarışmada Erzurumlu öğrencilerin projeleri büyük beğeni topladı. Türkiye’den MEF Üniversitesi ve Yalova Üniversitesi ile birlikte Çin'de düzenlenecek Küresel Final'e katılacak olan Erzurum Teknik Üniversitesi öğrencilerinin bu büyük başarısının arkasında başarılı bir yapılanma gözüküyor.

Erzurum Teknik Üniversitesi öğrencileri tarihe geçti. ICT Competition 2024'te 3 ödül alıp küresel finale kaldılar. Kübra, İlayda ve Meryem Medyatava'ya konuştu: Dünyaya açılacağız!

MEZUN OLMADAN ŞİRKETLERİNİ KURUYORLAR

Medyatava’ya konuşan Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, sözde değil özde olmak üzere öğrenci merkezli bir bakışlarının olduğunu belirterek, “Girişimcilik merkezimizde öğrencilerimizin projelerinin hayata geçmesinde onlara destek oluyoruz. Merkezimizde projelerini ücretsiz olarak prototipleştiren öğrencilerimizin başvuru süreçlerini öğrencilerimiz adına yürütüyoruz. Birçok öğrencimiz ön kuluçka çalışmalarından sonra şirketleşme aşamasına geçtiler. Bu da aslında girişimci bir üniversite olma yolunda gittiğimizin bir göstergesi. “dedi. Yüksek Öğretim Kalite Kurulu tarafından da akredite olduklarının altını çizden Prof. Dr. Çakmak, “Bu anlamda, öğrencilerimizin başarısıyla birlikte çifte sevincimiz var.” diye konuştu.

HEDEF ÇİN’DE BİRİNCİLİK

Öğrencileriyle birlikte ödül törenine katılan Erzurum Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Merve Yıldırım ise, “İki sene önce Erzurum’da ICT Academy’yi kurduk. Öğrencileri teşvik etmeye çalıştık. Geçen sene bir törende panelisttim ve çok istemiştim kendi öğrencilerimizin de ödül almasını ve bu sene üç ödül aldık. Çok mutluyuz. Hem bizim teşvikimiz hem de öğrencilerin çabasıyla olan bir şey. Computing takımı ile Çin’e gidiyoruz. İnşallah birinciliği de alacağız dedi.

Erzurum Teknik Üniversitesi öğrencileri tarihe geçti. ICT Competition 2024'te 3 ödül alıp küresel finale kaldılar. Kübra, İlayda ve Meryem Medyatava'ya konuştu: Dünyaya açılacağız! - Resim : 2

DÜNYA PAZARINA AÇILMAYI HEDEFLİYORLAR

Erzurum Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği 4. Sınıf öğrencileri, Kübra Keskin, İlayda Ayvaz ve Meryem Yazıcı’nın yer aldığı "ETUAIgronomists" Takımı, Inovasyon kategorisinde Avrupa ikincisi olarak ödül aldı. Genç öğrenciler, çiftçilerin mahsullerini hayvanlardan yeterince koruyamamasından yola çıkarak, yapay zeka desteğiyle hayvanları tanıyan ve buna göre ses veya koku çıkartan bir korkuluk tasarladılar. Projeyi anlatan Kübra Keskin, “Çiftçilerin teknolojiyi kullanarak verimli mahsul üretimini teşvik etmiş oluyoruz. Projemizi geliştirerek dünya pazarına açılmayı ve kullanıcıları tarıma yönlendirmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin