Deprem uyarı sistemi nasıl açılır. iPhone deprem uyarı bildirimi var mı? Android deprem uyarı sistemi aktifleştirme yöntemi

Deprem uyarı sistemi ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Deprem uyarı sistemi telefonunda açık olan kullanıcılar, yurt genelinde meydana gelen depremlere dair bildirim alır. Sosyal medyada da gündem olan deprem uyarı sistemi, depremi kullanıcılara haber verir. Peki deprem uyarı sistemi nasıl açılır? iPhone deprem uyarı bildirimi var mı? İşte Android deprem uyarı sistemi aktifleştirme yöntemi.

Google Haberlere Abone ol
Deprem uyarı sistemi nasıl açılır. iPhone deprem uyarı bildirimi var mı? Android deprem uyarı sistemi aktifleştirme yöntemi
DHA

Deprem uyarı sistemi ile Türkiye'nin farklı noktalarında meydana gelecek sarsıntılar önceden haber verilir.

Kullanıcılar özellikle 4 Aralık 2023 Pazartesi Gemlik depremiyle aldığı deprem bildiriminin ardından deprem uyarı sistemine ilişkin sıklıkla araştırma yapmaya başladı.

Peki deprem uyarı sistemi nasıl açılır? iPhone deprem uyarı bildirimi var mı? İşte Android deprem uyarı sistemi aktifleştirme yöntemi.

DEPREM UYARI BİLDİRİMİ NASIL?

4 Aralık 2023 Pazartesi saat 10.42 sıralarında meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki Gemlik depreminde birçok Android kullanıcısına 'Sarsıntı bekleniyor', 'Yakındaki deprem' tarzında bildirim gitti. Bildirimde, sarsıntının kilometre hesabına göre uzaklığı ve ilk tahminlere göre büyüklüğü yer aldı.

Deprem uyarı sistemi nasıl açılır. iPhone deprem uyarı bildirimi var mı? Android deprem uyarı sistemi aktifleştirme yöntemi

DEPREM UYARI SİSTEMİ NASIL ÇALIŞIYOR?

Android Deprem Uyarı Sistemi ile kullanıcılar depremin merkezine ne kadar uzaklıktaysa depreme dair o kadar erken bilgi alır. Bu sistemin çalışması için Android kullanıcılarının 'Deprem uyarıları' özelliğini seçmesi ve hassas konumlama özelliğini aktif etmesi gerekir.

DEPREM UYARI SİSTEMİ NASIL AÇILIR?

Android deprem uyarı sistemini kullanmak için telefonunuzun ayarlar kısmına gidin.

Arama kısmına 'konum' yazın ve bu sekmeyi açın.

Ardından gelişmiş ve deprem uyarılarına dokunun. 

Gelen ekranda 'deprem uyarıları' kısmına basın.

Eğer açık ise bu durum bildirim alacağınız anlamına geliyor. Kapalı ise bu ekran aracılığıyla aktifleştirebilirsiniz.

Bildirim almak istemeyenler bu uygulamayı devre dışı bırakabilir.

iPHONE DEPREM UYARI SİSTEMİ VAR MI?

Android telefonlar Google tarafından sunulan deprem uyarı sistemiyle donatılmış durumdayken bu durum iPhone için biraz farklı. iOS cihazlarda deprem uyarıları devlet kurumları veya operatörler aracılığıyla kullanıcılara iletilir. 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin