Böyle işten çıkarılma duyulmadı! Tazminatı duyanlar beni de işten çıkarın dedi

League of Legends ve Valorant gibi popüler oyunlarda imzası bulunan Riot Games 500 kişiyi işten çıkaracağını duyurdu. Fakat şirketin işten çıkaracağı çalışanlarına sağlayacağı haklar duyanları şaşırttı. Sosyal medyada bazı kullanıcılar, "Beni de işten çıkarın" yorumunda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Böyle işten çıkarılma duyulmadı! Tazminatı duyanlar beni de işten çıkarın dedi
Pixabay

Tencent bünyesindeki Riot Games şirketin işlerinin pek iyi gitmediğini söyleyerek işten çıkarmaların olacağını açıkladı. 

 Şirket, kendi web sitesinden yaptığı açıklamada 500'den fazla çalışanını işten çıkaracağını duyurdu. Bu sayı, Riot Games'in gücünün yüzde 11'ine tekabül ediyor. 

Riot Games CEO'su Dylan Jadeja, yayınladığı bir mesajda "Yaptığımız bazı önemli yatırımlar beklediğimiz gibi sonuç vermiyor. Görevleri etkilenen ya da etkilenebilecek olan çalışanlar için önümüzdeki 48 saat içinde ilgili yöneticilerle bir toplantı yapılacak ve şirkette daha uzun süredir çalışanlar için daha fazla olmak üzere en az altı aylık kıdem tazminatı ve diğer avantajlar sunulacak." dedi. 

Böyle işten çıkarılma duyulmadı! Tazminatı duyanlar beni de işten çıkarın dedi

ÇIKARILANLARA SUNULACAK HAKLAR

Şirketin işten çıkaracağı çalışanlarına sağlayacağı haklar ise şöyle açıklandı:

· 6 aylık maaşlarını alacaklar.
· Vize Desteği.
· Mental destek.
· Kariyer koçluğu.
· Eğer evlerinde bilgisayar yoksa bilgisayar desteği.
· Sağlık sigortası desteği.
· $1000'lık oyun ve sağlık fonu desteği.
· 2023 yılının bireysel performans primi.

 Sosyal medyada bazı kullanıcılar ise şirketin işten çıkaracaklarına sağlayacakları imkanları duyunca, "Beni de işten çıkarın" yorumunda bulundu. 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin