Bir gram antimaddenin oluşması 100 milyar yılı buluyor. Fiyatı ise dünyanın milyarderlerinin servetinden fazla: 62 trilyon dolar

Antimadde, yıldızlararası seyahatin kapılarını aralayabilecek potansiyel bir enerji kaynağı olarak öne çıkıyor. Elon Musk tarafından "galaksi yolculukları için bilet" olarak tanımlanan antimadde, bugünkü maliyeti itibariyle yaklaşık 62 trilyon dolarlık bir etikete sahip. 1 gramının oluşumu ise tamı tamına 100 milyar yılı buluyor. Bu nedenle, dünya üzerindeki en pahalı madde olarak kabul ediliyor ve tüm milyarderler toplansa 1 gram dahi alamıyor.

Google Haberlere Abone ol
Bir gram antimaddenin oluşması 100 milyar yılı buluyor.  Fiyatı ise dünyanın milyarderlerinin servetinden fazla: 62 trilyon dolar

Antimadde, yıldızlararası seyahatin kilidini açabilecek potansiyel bir enerji kaynağı olarak ön plana çıkıyor. Elon Musk’ın “yıldızlararası yolculuklar için bilet” olarak nitelendirdiği antimaddenin, mühendis ve fizikçiler tarafından nasıl kullanılabileceği araştırılıyor.

Bu madde, elektrik yükü açısından normal maddenin tam tersi olan parçacıklardan oluşuyor ve bu nedenle antimadde normal maddeyle temas ettiğinde, her ikisi de yok olup büyük miktarda enerji üretebiliyor. Antimadde ve madde annihile (yok) olduğunda, kütle doğrudan enerjiye dönüşüyor.

shiftdelet.net'teki habere göre bu süreçte ortaya çıkan enerji miktarı, antimaddenin uzay seyahatlerinde kullanılması için büyük bir potansiyel sunuyor. Örneğin, bir gram antimadde, bir nükleer bombaya eşdeğer bir patlama üretebilir. Bu tür enerji, insanları daha önce hiç gidilmemiş yerlere rekor hızda götürebilir.

Antimadde motorlarının var olmamasının nedeni, teknolojik sınırlamalardan ziyade maliyetle ilgili. Fermilab’da antimadde projeleri üzerinde çalışmış hızlandırıcı fizikçi Gerald Jackson, yeterli finansmanla on yıl içinde bir antimadde uzay aracı prototipine sahip olabileceğimizi söylüyor.

Maliyet karşılandığı sürece aslında temel teknoloji mevcut ve fizikçiler, dünyanın en güçlü parçacık hızlandırıcılarıyla antiproton ve antihidrojen atomları üretiyorlar.
Antimadde’nin bugünkü maliyeti yaklaşık 62 trilyon dolar. 1 gramının oluşması ise 100 milyar yıl sürüyor. Şüphesiz, Dünya’daki en pahalı madde olarak kabul ediliyor. Bugün tüm milyarderler toplansa 1 gram antimadde alamıyor.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin