Bir çok fenomeni üzecek haber. TikTok videolara müzik ekleyebilmek için telif hakkı ödeme zorunluluğu getiriyor

Kısa video paylaşım uygulaması TikTok, özellikle dans videolarıyla büyük bir popülerlik kazanmış durumda. Ancak platform, videolara müzik ekleyebilmek için telif haklarını ödeme zorunluluğu getiriyor. Milyonlarca şarkı, TikTok üzerinden kaldırıldı. TikTok ve Universal Music Group (UMG) arasındaki telif anlaşmasının olumsuz sonuçlanması ise birçok şarkıyı olumsuz etkileyecek.

Google Haberlere Abone ol
Bir çok fenomeni üzecek haber. TikTok videolara müzik ekleyebilmek için telif hakkı ödeme zorunluluğu getiriyor

Kısa video paylaşım platformu TikTok, özellikle dans videolarıyla bir hayli popüler. Ancak platformun, videolara şarkı ekleyebilmesi için telif haklarını ödemesi gerekiyor. TikTok ve Universal Music Group (UMG) arasındaki telif anlaşmasının olumsuz sonuçlanması ise binlerce şarkıyı etkileyecek.

shiftdelete.net'teki habere göre Universal Music Group (UMG) ve TikTok, lisanslama koşulları üzerinde anlaşmaya varamadı. Bunun sonucunda ise popüler kısa video platformundan tüm müzik kataloğunu kaldırdığını açıkladı. Kullanıcılar, UMG’ye ait şarkılara “resmi” olarak erişemeyecek.

Dünyanın en büyük müzik yayıncısı ile TikTok arasındaki anlaşmazlık bir süredir devam ediyordu. UMG’nin TikTok ile olan lisans anlaşması 31 Ocak’ta sona erdi. Yeni bir sözleşme için yapılan görüşmeler ise sonuçsuz kaldı.

1 Şubat itibarıyla Taylor Swift, Billie Eilish ve Harry Styles gibi UMG’ye bağlı sanatçıların şarkıları TikTok’tan kaldırıldı. Platformda kullanılması halinde ise telif hakkı uyarısı gönderilerek videoların yayınlanması yasaklanacak.

Universal Music Group ayrıca şu anda kendi müziklerini kullanan tüm videoları da sessize almaya davet ediyor. Şarkılar bu videolardan kaldırılmazsa, milyonlarca takipçisi olan fenomenlerin paylaşımları silinebilir.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler TikTok fenomen telif
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin