Apple için kara haber. Dünyanın en büyük pazarlarından olan Çin'de iPhone satışları çakıldı

iPhone satışları Çin pazarında belirgin bir düşüş eğilimine girdi. Bu durum, Apple yönetimi arasında şok etkisi yaratmış olup, nedenlerini anlamak amacıyla geniş kapsamlı toplantılar düzenlendiği konuşuluyor. Çin gibi önemli bir pazarda meydana gelen bu gerileme, gelecekte şirket için büyük maliyetlere yol açabilir.

Google Haberlere Abone ol
Apple için kara haber. Dünyanın en büyük pazarlarından olan Çin'de iPhone satışları çakıldı

Çin’de satılan iPhone 15 modellerinde dev indirimlere giden Apple, buna rağmen satışlarını artırmakta halen zorluk yaşamaya devam ediyor. Ülkenin genel bir ekonomik kriz içinde olması kullanıcı talebini oldukça azaltırken, birçok kişi daha uygun fiyatlı denebilecek yerli markalara yönelmiş durumda. 

shiftdelete.net'teki habere göre iPhone satışları geçtiğimiz yıla göre %24’lük bir düşüş yaşarken, buna karşın Huawei telefonlar tam %64 daha fazla sattı. Hayretle karşılanan bu durumun en önemli sebebi olarak ise, Çinli şirketlerin hükümet desteğiyle artan teknolojik kapasitesi olarak gösteriliyor.

Birçok kişi OPPO, vivo ve Xiaomi gibi markaların cazip fiyatlara yeni nesil özellikler sunarken, Apple’ın iPhone 15 modellerinin kendinden öncekilere göre büyük bir yenilik ortaya koymadığı görüşünde. 2023 yılının zirvesinde yer alan serinin ülkedeki geleceği ise, şu an için pek de parlak gözükmüyor.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler Apple iPhone Çin satış
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin