Apple cihazları olanlar dikkat! Şirket, kullanıcıların kendi onarım işlemlerini yapabilmesini sağlıyor. İşte uyumlu cihazlar

ABD'li teknoloji devi şirketi Apple tamir meraklılarını sevindirecek. Kullanıcılarını kendi tamir işlemlerine izin veren Self Servis Onarım Programı kapsamında sunulan programın ismi Apple Diagnostics. Bugün ABD’de kullanıma girdi. İlerleyen dönemlerde Avrupa’da da yayında olacak.

Google Haberlere Abone ol
Apple cihazları olanlar dikkat! Şirket, kullanıcıların kendi onarım işlemlerini yapabilmesini sağlıyor. İşte uyumlu cihazlar

Konuyla ilgili olarak ilk önce sizlere “Apple Teşhis Yazılımı” hakkında bilgi sahibi olmak gerekiyor. Bu yazılım daha öncesinde yetkili Apple servisleri ve marka tarafından izin verilen kurumlarda mevcuttu. Sorunlu Apple ürününüzü götürdüğünüzde bu yazılım kullanılarak cihazınız kontrole giriyordu. Bu sayede size yardımcı olmaya çalışan teknisyen cihazın sorununu kolayca anlıyor ve ona göre müdahale yapıyordu.

shiftdelete.net'teki habere göre yazılımın güzel olan tarafı Apple tarafından hazırlanmıştı ve cihazları en küçük ayrıntılarına kadar kontrol ediyordu. Bu sayede en küçük arızalardan en büyüklerine kadar hepsi ortaya çıkıyordu. Şimdiyse Apple bu yazılımı tüm kullanıcıları ile paylaşıyor. Artık kendi onarımınızı yapmak istediğinizde sorunu Apple’a ait olan Teşhis Yazılımı ile kolayca anlayabileceksiniz.

Self Servis Onarım Programı kapsamında sunulan programın ismi Apple Diagnostics. Bugün ABD’de kullanıma girdi. İlerleyen dönemlerde Avrupa’da da yayında olacak. Self Servis Onarım Programı ise şu cihazlarda geçerli:

iPhone 15 serisi
iPhone 14 serisi
16 inç MacBook Pro
15 inç MacBook Air
Mac mini
Mac Pro
Mac Studio

Self Servis Onarım Programı Hırvatistan, Danimarka, Yunanistan, Hollanda, Portekiz ve İsviçre dahil olmak üzere 24 Avrupa ülkesinde kullanımda.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler Apple
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin