Uçan Hollandalı Avustralya'da da önde başlıyor: Formula 1 Avustralya sıralama turları tamamlandı, pazar günü heyecan zirve yapacak

F1 Avustralya ayağında Max Verstappen bir kez daha pole pozisyonunu elde ederken Ferrari pilotlarının performansı rekabetçi bir yarış vaat ediyor!

Google Haberlere Abone ol
Uçan Hollandalı Avustralya'da da önde başlıyor: Formula 1 Avustralya sıralama turları tamamlandı, pazar günü heyecan zirve yapacak

Formula 1'de sezonun üçüncü yarışı Avustralya'da gerçekleşiyor. Pazar sabah gerçekleşecek yarış öncesinde sıralama turları ile grid belirlendi. Red Bull sürücüsü Max Verstappen bir kez daha pole pozisyonunu kazandı ama Ferrari pilotları da oldukça rekabetçi gözüktü. Hafta sonu boyunca önde gözüken Ferrari pilotları yalnızca nihai sıralamayı belirleyen Q3'te Verstappen'i geçemediler. Max Verstappen'in birinci sırayı aldığı sıralama turlarında Apandisit ameliyatı geçirdikten sonra yeniden koltuğuna dönen Ferrari pilotu Carlos Sainz ikinci, Red Bull pilotu Sergio Perez ise üçüncü oldu. Charles Leclerc son turda bir hata yapınca beşinci sırada kaldı.

GÜNÜN SÜRPRİZİ TSUNODA

Sıralama turlarında en büyük sürprizi Visa Cash App RB F1 Team pilotu Yuki Tsunoda'nın performansı oldu. İlk 5 takım pilotlarının arasına giren tek sürücü olan japon sürücü sıralama turlarını sekizinci sırada bitirdi. Antrenmanlarda kaza yaptıktan sonra takım arkadaşı Sargeant'ın arabasına geçen Williams pilotu Alex Albon, 12. sırada yer alarak başarılı bir sonuç ortaya koydu ve takımın kararının eleştirilmesinin bir derece önüne geçmeyi başardı. Lando Norris de McLaren ile dördüncü sırayı alarak dikkat çekti.

HAMILTON KAYIPLARDA

Sıralama turlarının kaybedenleri arasında ise en başta Mercedes sürücüsü Lewis Hamilton yer aldı. Seansın ikinci aşamasında (Q2), son anda Tsunoda'ya geçilen Lewis Hamilton, yarışa 11. sırada başlayacak. Günün diğer büyük hayalkırıklığı ise kendi evinde yarışan Avustralyalı pilot Daniel Ricciardo oldu. Ricciardo, takım arkadaşı Tsunoda'nın sekzinci olduğu yarışta, hatası nedeniyle turu silinince 18. sırada kendine yer bulabildi.

VERSTAPPEN VE SAINZ İLK ÇİZGİDE

Sıralama turları sonucunda Logan Sargeant'ın yer almayacağı Avustralya yarışının gridi şu şekilde oluştu:

1. Max Verstappen Red Bull
2. Carlos Sainz Ferrari
3. Sergio Perez Red Bull
4. Lando Norris McLaren
5. Charles Leclerc Ferrari
6. Oscar Piastri McLaren
7. George Russell Mercedes
8. Yuki Tsunoda RB F1 Team
9. Lance Stroll Aston Martin
10. Fernando Alonso Aston Martin
11. Lewis Hamilton Mercedes
12. Alex Albon Williams
13. Valteri Bottas Stake F1
14. Kevin Magnussen Haas
15. Esteban Ocon Alpine
16. Nico Hülkenberg Haas
17. Pierre Gasly Alpine
18. Daniel Ricciardo RB F1 Team
19. Guanyo Zhou Stake F1

Kaynak: Erdem Şimşek
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin