Türkiye'nin göğsünü kabartan milli yüzücü Bengisu Avcı canlı yayında o anları anlattı... Türk kadınını çok güzel temsil ettik. Hem şampiyon oldu hem de rekor kırdı!

İzmirli ultramaraton yüzücüsü Bengisu Avcı, İtalya'da düzenlenen IISA Buz Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'nin göğsünü kabarttı, bayrağımızı göndere çektirdi. Avcı, 200 metre karışıkta hem dünya şampiyonu oldu hem de dünya rekoru kırdı. Avcı yaşadıklarını tv100 canlı yayınında anlattı. Avcı, "Türk kadınını çok güzel temsil ettik." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'nin göğsünü kabartan milli yüzücü Bengisu Avcı canlı yayında o anları anlattı... Türk kadınını çok güzel temsil ettik. Hem şampiyon oldu hem de rekor kırdı!

Ultramaraton yüzücüsü Bengisu Avcı, İtalya-Molveno'da sıfır dereceye yakın suda ve buz parçaları ile dolu bir havuzda düzenlenen IISA Buz Dünya Şampiyonası 200 metre karışıkta hem şampiyon oldu hem de dünya rekoru kırdı.

Avcı, IISA 6'ncı Buz Dünya Şampiyonası'nda 200 metre karışıkta hem dünya şampiyonu olup altın madalya aldı hem de dünya rekoru kırdı. İzmirli sporcu, İtalya'nın Molveno kentinde düzenlenen şampiyonada 2.52.77'lik derecesiyle tüm rakiplerini geride bırakırken ikinci olan Alman Sarahanne Richter'e yaklaşık beş saniye fark atmayı başardı. Bu derece ise kayıtlara 200 Metre Karışık Buz Dünya Şampiyonası 25-29 Yaş Dünya Rekoru olarak geçti.

Yakaladığı büyük başarıyı değerlendiren Avcı, "Türk kadınını çok güzel temsil ettim." dedi.

"O GÜN BUZU KIRDILAR VE BİZ İÇİNDE YARIŞTIK"

tv100'e konuşan Bengüsu Avcı, "Türkiye için çok yeni bir başarı. Çünkü buzda yüzmeyi daha yeni yeni duyuyoruz. Bizde takım arkadaşlarımla bence Türk kadınlarını çok güzel temsil ettik diye düşünüyorum. 3 madalyayla döndüm o yüzden çok mutluyum. Gerçekten o gün buzu kırdılar ve biz içinde yarıştık. Hem yaş grubumda Dünya şampiyonluğu elde ettim, hem de açık yaşta da Dünya üçüncülüğü aldık." ifadelerini kullandı.

"ELLERİNİZ DONUYOR"

"Girdiğiniz zaman donuyorsunuz. Elleriniz donuyor ve böyle olacağını biliyorsunuz o yüzden çok büyük mental antrenman da gerekiyor. Normal yüzmeden biraz daha farklı kuralları. Atlayarak başlamıyoruz tehlikeli olabileceği için. 100 Metreden sonra donmaya başlıyoruz ve hızlanamıyoruz da."

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin