Türkiye'de şoke edici sahneler diye manşet attılar: Türk futbolunun kara gecesi dünya gündemine oturdu

MKE Ankaragücü ile Çaykur Rizespor maçı sonrası ev sahibi takımın başkanı Faruk Koca müsabakanın hakemi Halil Umut Meler'e yumrukla saldırdı. Türk futbol tarihine kara leke olarak geçen olayın ardından tüm dünyada Meler'e atılan yumruk manşetlere oturdu. İşte birçok ülkenin haber sitesinden hakemle saldırı haberinin detayları.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'de şoke edici sahneler diye manşet attılar: Türk futbolunun kara gecesi dünya gündemine oturdu

Dünyadaki birçok uluslararası spor basını Türkiye'de dün gece yaşanan skandalı manşetlerine taşıdı. 

Süper Lig'in 15. haftasında karşı karşıya gelen MKE Ankaragücü ve Çaykur Rizespor maçının ardından maçın bitiş düdüğü ile birlikte Türk futbol tarihinin en kötü görüntüleri yaşandı. Ev sahibi Ankaragücü'nün başkanı Faruk Koca, maçın hakemi Halil Umut Meler'e yumrukla saldırdı. Birçok uluslararası yayın ve spor medyası habere internet sitelerinde ilk sıralardan yer verdi.

İşte dünyadaki manşetler: 

Türkiye'de şoke edici sahneler diye manşet attılar: Türk futbolunun kara gecesi dünya gündemine oturdu

La Gazetta Dello Sport (İtalya): Olayı internet sitesinin manşetinden duyuran gazete "Türkiye'de çılgınlık" başlığını attı.

 

Türkiye'de şoke edici sahneler diye manşet attılar: Türk futbolunun kara gecesi dünya gündemine oturdu - Resim : 2

L'equipe (Fransa):  Fransız spor gazetesi Ankaragücü Başkanı hakkında yasal işlem başlatıldığını aktardığı internet haberinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın saldırıyı kınadığını yazdı.

Türkiye'de şoke edici sahneler diye manşet attılar: Türk futbolunun kara gecesi dünya gündemine oturdu - Resim : 3

Daily Mail (İngiltere): Gazetenin internet sitesinde saldırıdan "utanç verici sahneler" olarak bahsedildi. Gazete, Koca'nın polis gözetiminde hastaneye kaldırıldığını vurguladı

 

Türkiye'de şoke edici sahneler diye manşet attılar: Türk futbolunun kara gecesi dünya gündemine oturdu - Resim : 4

Goal: 19 dilde ve 36 ayrı edisyonla yayın yapan, dünyanın en yaygın futbol web sitesi Goal internet sitesi de "Türkiye'de şok edici sahneler" başlığıyla detaylarını aktardığı haberde, "Türkiye'nin futbol tarihinde utanç verici bir gün yaşanıyor" diye yazdı. 

 

Türkiye'de şoke edici sahneler diye manşet attılar: Türk futbolunun kara gecesi dünya gündemine oturdu - Resim : 5

France 24 (Fransa): Fransız elevizyonu, İngilizce yayın yaptığı internet sitesinde, TFF'nin açıklamasına atıfta bulunarak "'Alçak, insanlık dışı' hakem saldırısının ardından Türkiye'de ligler askıya alındı" başlığını attı. Haberde Süper Lig'de Mauro Icardi, Wilfried Zaha ve Edin Dzeko gibi dünya yıldızlarının oynadığı vurgulandı.

 

Türkiye'de şoke edici sahneler diye manşet attılar: Türk futbolunun kara gecesi dünya gündemine oturdu - Resim : 6

Daily Star (İngiltere):  Gazete haberinde sosyal medyadaki bazı futbolseverlerin görüşlerine yer verdi. Bu yorumlardan birisinde, "Türk futbolunun en karanlık gecesi" denirken, bir diğerinde ise "Korkunç. Kulüp ligden atılmalı" görüşü yer aldı.

 

Türkiye'de şoke edici sahneler diye manşet attılar: Türk futbolunun kara gecesi dünya gündemine oturdu - Resim : 7

FOX Sports (ABD): Halil Umut Meler'in Avrupa futbolunun önde gelen hakemlerinden biri olduğunu ve Şampiyonlar Ligi'nde birçok müsabakada görev aldığını hatırlattı.

Türkiye'de şoke edici sahneler diye manşet attılar: Türk futbolunun kara gecesi dünya gündemine oturdu - Resim : 8

Sky News (İngiltere): Meler'e yapılan saldırıyı internet sitesinde ikinci sıradan gören televizyon kanalının sitesi saldırının ardından Türkiye'de futbol maçlarının iptal edildiğini vurguladı. Haberde TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin basın açıklamasına yer verdi.

Sky Sports'taki haberde ise şunlar yazıldı: "Türkiye'de hakemler verdikleri kararlar nedeniyle kulüp yöneticileri ve başkanları tarafından sık sık eleştirilse de nadiren şiddet içeren saldırıların hedefi oluyorlar."

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin