Tüpraş Stadyumu'ndaki galibiyet özlemi sona erdi. Galatasaray dev derbide Beşiktaş'ı tek golle devirdi

Trendyol Süper Lig'in 28. haftası dev bir derbiye sahne oldu. Şampiyonluk yarışında hata yapmak istemeyen Galatasaray, Beşiktaş'ı deplasmanda 1-0 mağlup ederek yeniden liderlik koltuğuna oturmayı başardı. Galatasaray ayrıca Tüpraş Stadyumu'ndaki ilk galibiyetini aldı.

Google Haberlere Abone ol
Tüpraş Stadyumu'ndaki galibiyet özlemi sona erdi. Galatasaray dev derbide Beşiktaş'ı tek golle devirdi

Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında iki ezeli rakip Beşiktaş ve Galatasaray, Tüpraş Stadyumu'nda karşı karşıya geldi.

Şampiyonluk yolunda puan kaybı yapmak istemeyen Galatasaray derbi mücadelesinde Beşiktaş engelini de tek golle geçerek kritik üç puanı hanesine yazdıran taraf oldu. Galatasaray'a galibiyeti Al Musrati'nin kendi kalesine attığı gol getirdi.

Beşiktaş'ta Omar Colley, VAR incelemesinin ardından direkt olarak kırmızı kart gösterdi.

Galatasaray bu galibiyetin ardından puanını 75'e yükseltirken, dört maçlık yenilmezlik serisi sona eren Beşiktaş 46 puanda kaldı. Galatasaray önümüzdeki hafta sahasında Çaykur Rizespor'u konuk edecek. Beşiktaş ise deplasmanda Gaziantep FK'nın konuğu olacak.

DERBİDE TANSİYON YÜKSELDİ

Kerem Demirbay köşe vuruşunu kullanmaya hazırlanırken tribünlerden sahaya yabancı maddeler atıldı. Maçın hakemi Halil Umut Meler, Kerem Demirbay'ı yanına doğru çağırdı.

Beşiktaş'ın tecrübeli futbolcusu Cenk Tosun, Kerem Demirbay'ın köşe vuruşunu kullanmaması sonrası rakibine tepki gösterdi. Bu sırada Kerem Demirbay ile Cenk Tosun arasında gerilim yaşandı.

HALİL UMUT MELER, YARDIMCISINI YANINA ÇAĞIRDI

Karşılaşmanın 58. dakikasında tribünden atılan bir yabancı madde Galatasaray'da Barış Alper Yılmaz'a isabet etti. Barış Alper Yılmaz kendisine gelen yabancı madde sonrası yerde kaldı.

Tüpraş Stadyumu'ndaki galibiyet özlemi sona erdi. Galatasaray dev derbide Beşiktaş'ı tek golle devirdi

Maçın hakemi Halil Umut Meler, yabancı madde atılan bölgedeki yardımcı hakemini yanına çağırdı. Beşiktaş'ta Cenk Tosun, Halil Umut Meler'in bu hamlesi sonrası itirazlarda bulundu. Beşiktaş'ın kaptanı Necip Uysal tribünlerden sakin olmalarını istedi. Stadyumda yapılan anonsun ardından müsabaka kaldığı yerden yeniden başladı.

TÜPRAŞ STADYUMU'NDAKİ GALİBİYET ÖZLEMİ SONA ERDİ

'Yeni Dolmabahçe'de, Beşiktaş'a karşı oynadığı 7 maçta galibiyet alamayan Galatasaray oynadığı maçla birlikte üç puan hasretine de son vermiş oldu.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1' İlk düdük sesi geldi ve dev derbi başladı.

2' Derbi adeta golle başladı. Al Musrati, Galatasaray'ın kullandığı kornerde ters bir kafa vuruşuyla ağları havalandırdı ve sarı-kırmızılı ekip bu golle öne geçti.

Tüpraş Stadyumu'ndaki galibiyet özlemi sona erdi. Galatasaray dev derbide Beşiktaş'ı tek golle devirdi - Resim : 2

10' Beşiktaş etkili geldi. Rashica'nın sağ kanattan ceza sahasına çevirdiği topa müsait pozisyondaki Cenk Tosun dokunamadı.

19' Beşiktaş direğe takıldı. Rashica'nın kullandığı kornerde direkt olarak kaleye yönelen top üst direğe çarptı ve oyun alanını terk etti.

25' Galatasaray ikinci gole yaklaştı. Kerem Aktürkoğlu'nun kullandığı frikikte top direğin dibinden auta gitti.

40' Ceza sahasına atılan pasta Kerem Demirbay, Mert Günok ile karşı karşıya kaldı. Kerem Demirbay'ın vuruşunda Mert Günok gole izin vermezken, tecrübeli kaleci ufak bir sakatlık geçirdi.

45' Galatasaray, Beşiktaş karşısında ilk yarıyı 1-0'lık skorla önde tamamladı.

46' İkinci yarı başladı.

47' Beşiktaş ikinci yarıya etkili başladı. Muçi'nin tek başına sürüklediği atakta yıldız isim şansını uzaklardan denedi ancak vuruşunda top üstten auta gitti.

60' Mutlak bir gol kaçtı. Masuaku'nun uzaktan şutunda Muslera topu sektirdi. Takipçiliğini konuşturan Colley yakın mesafeden yaptığı kafa vuruşunda isabeti bulamadı.

Tüpraş Stadyumu'ndaki galibiyet özlemi sona erdi. Galatasaray dev derbide Beşiktaş'ı tek golle devirdi - Resim : 3

61' Muslera kurtardı! Muçi'nin pasında ceza sahasında bomboş durumda olan Ghezzal vuruşunu yaptı, Muslera mutlak bir golü önledi.

71' Galatasaray atağında Barış Alper Yılmaz ceza sahası dışı sağ çaprazından şansını denedi. Barış Alper'in şutu çerçeveyi bulmadı.

90' Derbide kırmızı kart çıktı! Halil Umut Meler, VAR incelemesinin ardından Omar Colley'e direkt olarak kırmızı kart gösterdi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin