Trabzonspor karşısında sahadan çekilen İstanbulspor'un cezası belli oldu. PFDK açıklama yaptı

PFDK, Trabzonspor maçında sahadan çekilen İstanbulspor'un hükmen 3-0 mağlup sayılmasına ve 3 puanının silinmesine karar verdi.

Google Haberlere Abone ol
Trabzonspor karşısında sahadan çekilen İstanbulspor'un cezası belli oldu. PFDK açıklama yaptı

Trendyol Süper Lig'in 17. haftasında oynanan İstanbulspor-Trabzonspor maçında, İstanbulspor yönetimi yenilen ikinci golün ardından takımı sahadan çekme kararı almıştı.

73. dakikada askıya alınan ve ertelenen maç hakkında Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu kararını verdi. PFDK, Trabzonspor maçında sahadan çekilen İstanbulspor'un hükmen 3-0 mağlup sayılmasına ve 3 puanının silinmesine karar verdi. Ligin son sırasında bulunan İstanbulspor 3 puan silme cezasının ardından 5 puana gerilemiş oldu.

BAŞKANA DA CEZA GELDİ

PFDK ayrıca İstanbulspor başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu'nun akreditasyon talimatına aykırı eylemi ve başlamış müsabakadan takımı çekmesi suretiyle gerçekleştirilen sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 90 gün hak mahrumiyeti ve 780 bin TL para cezası verilmesine karar verdi.

NELER OLMUŞTU?

İstanbulspor ile Trabzonspor arasında oynanan karşılaşmada, bordo-mavili takımı 2-1 öne geçiren golden önce Loshaj ile Mendy arasında Trabzonspor ceza sahası önünde yaşanan mücadele sonrasında Loshaj yerde kaldı. Hakem Ali Şansalan oyunu devam ettirdi ve pozisyonun devamında bordo-mavili takım ikinci golünü attı. VAR incelemesinin ardından da hakem Şansalan gol kararını verdi.

Mücadelenin 73. dakikasında saha kenarına gelen İstanbulspor Kulübü Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, hakemin ikinci gol öncesinde faul kararı vermemesine tepki olarak takımını sahadan çekti. İstanbulsporlu bazı futbolcuların uzun süre oyuna devam etme ısrarına rağmen başkan Sarıalioğlu kararını değiştirmedi ve takımını sahadan çekti.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan'ın da saha kenarına gelerek konuştuğu Ecmel Faik Sarıalioğlu kararından dönmedi ve İstanbulsporlu oyuncular soyunma odasına gitti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin