TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Halil Umut Meler'e yapılan saldırı sonrası alınan tarihi kararı açıkladı

Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının bitiş düdüğünün ardından Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, Halil Umut Meler'e yumruk attı. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi bu olayın ardından liglerin süresiz olarak ertelendiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Halil Umut Meler'e yapılan saldırı sonrası alınan tarihi kararı açıkladı

Trendyol Süper Lig'de 15. hafta maçında Ankaragücü ile Çaykur Rizespor karşı karşıya geldi.

Morutan ve Gaich'in golleriyle 1-1 sona eren maçın bitiş düdüğünün ardından Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, maçın orta hakemi Halil Umut Meler'in üzerine yürüdü ve yumruk attı. Yumruk darbesinin ardından yere düşen hakem Halil Umut Meler'e yerdeyken de şiddet sürdü ve tekme atıldı.

Türk futbol tarihine geçen bu olayın ardından Türkiye Futbol Federasyonu Mehmet Büyükekşi liglerin süresiz olarak ertelendiğini açıkladı. 

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ligleri ertelediklerini açıklayarak, "Alçak saldırıyı yapanlar, bunu sadece Halil Umut Meler'e yapmadılar. Bu, Türk futbolunun tüm paydaşlarına yapılmıştır. Bugüne kadar hakemleri hedef gösteren herkes bu aşağılık suçun suç ortağıdır. Artık yeter! Yeter diyoruz! Her gün hakem suçlamak! Hakemler de insan! Bu kadar tekmeler, yumruklar atacak şekilde... Kimseye böyle vurulmaz. Türk futbolunun değerini daha fazla düşürmeyin! Dünyaya Türk futbolunu rezil etmeyelim! Yeter artık! Tüm liglerdeki maçlar süresiz olarak ertelenmiştir'' dedi.

HALİL UMUT MELER'İN SAĞLIK DURUMU

Yaşanan olayın ardından hastaneye kaldırılan Halil Umut Meler’in sağlık durumuna ilişkin Acıbadem Ankara Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Yörübulut, açıklamalarda bulundu.

Mehmet Yörübulut açıklamasında, “Hastanemize acil servise başvurdu, ilk muayenesi yapıldı. Röntgen ve ileri tetkikleri yapıldı. Beyinden karın bölümüne kadar tomografisi çekildi, hayati tehlikesi yok. Göz çevresinde kanama ve çatlak var. Kafa travması olması sebebiyle sabah kadar takip edeceğiz ve göndereceğiz. Hayati tehlikesi olmaması bizi sevindiriyor” ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin