Süper Lig ekipleri kupaya birer birer veda ediyor. Gençlerbirliği'nden sürpriz skor

Ziraat Türkiye Kupası 5. tur maçında Trendyol 1. Lig ekibi Gençlerbirliği deplasmanda karşılaştığı Trendyol Süper Lig ekibi Kayserispor'u 2-1 yenerek büyük bir sürprize imza attı ve kupada adını bir üst tura yazdırdı.

Google Haberlere Abone ol
Süper Lig ekipleri kupaya birer birer veda ediyor. Gençlerbirliği'nden sürpriz skor

Trendyol Süper Lig'de üst üste aldığı mağlubiyetler nedeniyle zor günler geçiren Kayserispor, RHG EnerTürk Enerji Stadyumu'nda Trendyol 1. Lig ekibi Gençlerbirliği'ni ağırladı.

Mücadelede gol perdesini açan taraf ev sahibi Kayserispor oldu. 23. dakikada Carole'ün pasında sağ çaprazdan ceza sahasına giren Baran Ali Gezek, topu kontrol ettikten sonra uygun pozisyondaki Talha Sarıarslan'a aktardı. Penaltı noktası civarında topla buluşan Talha Sarıarslan, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi.

Mücadelede dakikalar 35'i gösterdiğinde ise Gençlerbirliği golü bulan taraf oldu. Arda Temur'un pasıyla sol çaprazdan ceza sahasına giren Halit Yılmaz, Ahmet Malatyalı'yla mücadelesinde yerde kaldı. Maçın hakemi Ozan Ergün, pozisyonu penaltı olarak değerlendirdi. Penaltıyı kullanan Aosman, kalecinin solundan meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu ve ilk yarının skorunu belirledi: 1-1.

Gençlerbirliği'ne turu getiren isim ise 90+4. dakikada Aosman oldu. Konuk ekibin atağında ceza yayı çevresinde topla buluşan Muhammed Himmet Ertürk'ün ara pasında sağ çaprazdan ceza sahasına giren Aosman'ın sert şutunda, meşin yuvarlak ağlara gitti ve kırmızı-siyahlı takım tur atlayan taraf oldu.

KUPADAN ELENEN ÜÇÜNCÜ SÜPER LİG EKİBİ OLDU

Kayserispor, Kasımpaşa ve Adana Demirspor'un ardından Ziraat Türkiye Kupası'na 5. turda veda eden üçüncü takım oldu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin