Süper Kupa'nın tarihi ligi etkiledi. TFF, Trendyol Süper Lig'in biteceği tarihte değişikliğe gitti

TFF, Süper Kupa finalinin 7 Nisan'da oynanacak olması sebebiyle Süper Lig fikstürünün bir hafta kaydırıldığını ve ligin 26 Mayıs'ta biteceğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Süper Kupa'nın tarihi ligi etkiledi. TFF, Trendyol Süper Lig'in biteceği tarihte değişikliğe gitti

Türkiye Futbol Federasyonu, 7 Nisan'da Süper Kupa maçının oynayacağını duyurdu. Galatasaray-Fenerbahçe maçı nedeniyle Süper Lig fikstürü bir hafta kaydırıldı.

Buna göre 5-6-7 ve 8 Nisan'da oynanması planlanan maçlar sonraki hafta oynanacak. Lig ise 26 Mayıs'ta sonlanacak.

TFF'NİN AÇIKLAMASI

"7 Nisan 2024 tarihinde oynanmasına karar verilen Turkcell Süper Kupa müsabakası nedeniyle;

Trendyol Süper Lig'in 5, 6, 7 ve 8 Nisan tarihlerinde oynanması planlanan 32. haftadan itibaren birer hafta kaydırılarak 26 Mayıs 2024 tarihinde tamamlanmasına,
Turkcell Süper Kupa müsabakasında takvim değişikliği nedeniyle Futbol Müsabaka Talimatı'nın 18. maddesinin bu maçta uygulanmamasına ve kulüplerin transfer ettiği futbolcuları finalde oynatabilmelerine karar verilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

YENİ TRANSFERLER FORMA GİYEBİLECEK

TFF'nin internet sitesinde yer alan açıklamada ayrıca Süper Kupa müsabakasındaki takvim değişikliği nedeniyle futbol müsabaka talimatının 18. maddesinin söz konusu karşılaşmada uygulanmayacağı belirtildi.

Söz konusu maddenin uygulanmaması dolayısıyla kulüplerin, transfer ettikleri futbolcuları final müsabakasında oynatabileceği ifade edildi.

Etiketler tff süper lig
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin