Saatler süren toplantının ardından Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç'tan bomba gibi açıklama: TFF bize bu hakemlerle bu işin gitmeyeceğini ifade etti

Süper Lig kulüplerinin yetkilileri Kulüpler Birliği toplantısında bir araya geldi. Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç toplantının ardından açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Saatler süren toplantının ardından Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç'tan bomba gibi açıklama: TFF bize bu hakemlerle bu işin gitmeyeceğini ifade etti

Kulüpler Birliği üyeleri, Maslak'taki merkezinde toplandı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da toplantıya katıldı.

Toplantının ardından Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç açıklamalarda bulundu.

Ali Koç'un açıklamalarından öne çıkan satır başları şu şekilde:

"Uzun bir toplantı oldu. Pazartesi akşamı hepimizin gözü önünde yaşanan olaylar, tüm ülkemizi derinden yaralamıştır. Aynı zamanda ülke futbolunun marka değerine zarar verilmiştir. Böyle bir şiddet içeren olayın amasız fakatsız olarak kabul edilmesi mümkün değildir. Halil Umut Meler'in yaşadıkları hepimizin içini acıttı. En çok da ailesinin içini acıtmıştır. Kendisine ve kıymetli ailesine çok geçmiş olsun. Önemli olan Türkiye'nin bir numaralı hakeminin sağlığına kavuşması ve o anın şoku, üzüntüsüyle aldığı kararı gözden geçirerek yeşil sahalara dönmesidir."

"Gün büyük bir cesaretle birikmiş sorunların üzerine gitme ve bir daha benzerlerinin yaşanmaması için ne adım atmak gerekiyorsa onu atma günüdür. Buralara nasıl geldiğimizi iyi anlamamız lazım. TFF, MHK, hakemler, kulüpler, taraftarlar, oyuncular, teknik direktörler... Hepimiz bu son yaşananlardan sonra Türk futbolunun nereye geldiğini düşünmek zorundayız. Türk futbolu artık çatışma ve ayrışma noktasına gelmiştir"

"UEFA, FIFA ve İngiltere'ye teşekkür eden TFF Başkanı, hiçbir şekilde kulüplere, teknik direktörlere ve oyunculara gösterdikleri refleks için teşekkür etmemesi çok şeyi ifade ediyor. Başkanlar bunu dile getirmemi özellikle rica etti."

"TFF'den çok memnun olan az sayıda kulüp var. Hiç memnun olmayanlar var. Niyetine destek olalım ama bu kadrolarla, bu yönetim anlayışıyla bu sorunlara çözüm sağlayamayacağını düşünen kulüplerimiz var. Federasyonlar, MHK'ler değişiyor ama sorunlar devam ediyor. Adil rekabet olmamasının ana kaynağını hepimiz biliyoruz. TFF bir irade göstereceğini bize ifade etti, bakalım ne olacağını göreceğiz."

"Hakemlerin hastane çıkışı yaptığı konuşmalar, sözcü olarak seçilen kişiler içeride büyük rahatsızlık yarattı. Hakemliğin durumu, performansı ortada. Hiç yaşanmasını istemediğimiz bir olay yaşandı diye onları unutacağız, göz ardı edeceğiz diye bir durum yok. Federasyonumuzda yaptığımız toplantılarda devre arasında çok ciddi, radikal adımlar atılacağı ve bu hakem sıkıntısının minimize edilmesi için ciddi bir yol haritasının olduğu anlatıldı. TFF de bize bu hakemlerle bu işin gitmeyeceğini ifade etti. Bu olaylardan sonra TFF ne noktada göreceğiz. Hatta bir ara TFF 'bu hakemler bizi de mi yemeye çalışıyor' diye bir kuşkuya girdi."

"Kulüpler Birliği olarak Passolig'in tamamen kaldırılmasını istedik."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin