Önce kanseri yendi sonra da kupayı kaldırdı! Sebastian Haller'in herkese ilham olacak kanser hastalarına umut verecek geri dönüş hikayesi

Önce kanseri yendi, sonra ülkesi için sahada bütün Afrika’yı yendi. Kupaya uzanan yolda Sebastian Haller’in geri dönüş hikayesi, Fildişi Sahili’nin geri dönüş hikayesiyle birleşti ve şampiyonluk tarihe geçen bir hikayeyle birlikte yazıldı.

Google Haberlere Abone ol

Fildişili bir anne ve Fransız babanın çocuğu olan Sebastian Haller, 1994’te Fransa’da doğdu. Futbola Auxerre’de başlayan Haller, kariyeri boyunca Utrecht, Eintracht Frankfurt, West Ham United, Ajax ve Borussia Dortmund kulüplerinde futbol oynadı. Uzun boyu, güçlü ve fiziği bitiriciliği ile dikkat çeken Haller, kulüp kariyerinde 150 gole ulaştı.

Alt yaş kategorilerinde Fransa Milli takımında oynayan Haller, 24 yaşına geldiğinde Fildişi Sahili’nin teklifini kabul etti ve Didier Drogba’dan beri güçlü bir pivot santrofor eksiği hisseden Fildişi Sahili’nin gol ayağı oldu.

FORMAYI GİYEMEDEN KANSERE YAKALANDI

Ancak Haller için 2022 yılı her şeyin baş aşağı gittiği bir yıl oldu. Alman devi Borussia Dortmund’a yeni transfer olmuşken testis kanseri teşhisi konan Haller, sonu belli olmayan bir yola girmişti. Belki de Dortmund için hiç oynayamadan futbol hayatı sona erecekti ama Haller, 6 aylık bir tedavi sonucu kanseri yendi sahalara dönmeyi başardı. O günden sonra Borussia Dortmund ile Bundesliga’da 30 kez sahaya çıkan Haller, 9 gol kaydederek milli takımdaki yerine de geri döndü.

ELENMENİN KIYISINDAN DÖNDÜLER

Fildişi Sahili için Afrika Uluslar Kupası bu yıl çok daha önemliydi. Ev sahipleri oldukları turnuvada taraftarlarının önünde kupayı kaldırmak istiyorlardı ama turnuva onlar için kabus gibi başladı. İlk maçta zayıf rakipleri Gine-Bisseau’yı 2-0 yenseler de 2. maçta Nijerya’ya 1-0 ve üçüncü maçta Ekvator Ginesi’ne 4-0 yenilerek grubu üçüncü tamamladılar. Fildişi Sahili, ikinci tura en iyi üçüncüler arasında dördüncü olarak yani üst tura çıkan takımların sonuncusu olarak çıktı. Bu kötü tablo sonucu Teknik Direktör Jean-Louis Gasset, daha grup aşamasının sonunda görevden alındı ve antrenör Emerse Fae, turnuva sonuna kadar geçici olarak göreve getirildi.

KRİTİK GOLLERE İMZA ATTI

Ve her şey değişti. Fildişi Sahili, turnuva öncesinde adı bilinmeyen Emerse Fae ile, 2022 yılında futbola devam edip etmeyeceği bilinmeyen Sebastian Haller ile maç maç rakiplerini devirerek şampiyonluğa ulaştı. Haller hem yarı finalde hem finalde kritik gollere imzasını atarken maç sonunda herkes Emerse Fae ile fotoğraf çekmeye çalışıyordu. Fildişili taraftarlar şampiyonluğu ülkelerinde kutlarken akıllardan çıkmayacak bir hikayeyi de sahaya yazdılar.

Kaynak: Erdem Şimşek
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin