Nicolas Anelka yeniden Türkiye'ye geldi: Hangi takımın başına geçiyor? O kulüp video paylaşarak duyurdu

Bir dönem Fenerbahçe'de de forma giyen dünyaca ünlü Fransız yıldız futbolcu Nicolas Anelka yeniden Türkiye'ye geldi. Efsane futbolcunun Ümraniyespor'un CEO'su olması bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol
Nicolas Anelka yeniden Türkiye'ye geldi: Hangi takımın başına geçiyor? O kulüp video paylaşarak duyurdu

Futbolculuğu döneminde Fenerbahçe forması da giyen Nicolas Anelka, bu kez Ümraniyespor için Türkiye'ye geldi.

Ümraniyespor Kulübünün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Nicolas Anelka'nın yer aldığı kısa bir videoya yer verildi. Eski Fransız yıldız futbolcunun, Ümraniyespor'da CEO görevini üstlenmesi bekleniyor.

NICOLAS ANELKA KİMDİR?

Altyapı eğitimini Clairefontaine futbol akademisinde aldıktan sonraki profesyonel futbolculuk kariyerine PSG'de başladı. Çok geçmeden yeteneği Arsène Wenger tarafından fark edilip henüz 18 yaşında iken Arsenal'e transfer oldu. İlk başlarda forma şansı bulamasa da bir süre sonra 11`de sahaya çıkmaya başlayan Anelka Arsenal'ın o sene hem lig hem de federasyon kupasını kazanmasına katkıda bulundu. 1998-1999 sezonunda başarısını sürdüren Anelka, yılın en iyi genç futbolcusu ödülünü aldı. Arsenal'da oynadığı 2 sezonda 23 gol atarak dünya devlerinin dikkatini çekti. 1999 yılına gelindiğinde Anelka, Arsenal ile sorunlar yaşamaya başlamış kısa bir süre sonra 22.3 milyon sterlin gibi bir rakama Real Madrid'e transfer oldu.

Real Madrid'de 20 yaşında gitti, takımının UEFA Şampiyonlar Ligi kupasını kazanmasına yardımcı oldu ancak takım arkadaşlarıyla ve basınla olan sorunları yüzünden bir sene sonra, PSG'ye 20 milyon sterline transfer oldu.

Anelka klasiği haline gelen uyumsuzluk ve mutsuzluk burada da kendini gösterdi. PSG'den ayrılmak istemesi sonucu 2002`de Liverpool takımında kiralık oynamaya başladı ama takımdaki yerinin tam olarak garantilenememesi ve Liverpool ile mukavelede anlaşma sağlanamaması yüzünden 13 milyon sterline Manchester City'ye transfer oldu.

Ayrıca Anelka, Fransa ile birlikte 2000 Avrupa Kupası şampiyonluğu yaşadı ve final maçında ilk 11'deki yerini aldı. İlk 11'in vazgeçilmezi olan Anelka, zamanın Fransa millî futbol takımı hocası Jacques Santini ile sorunlar yaşamış ve uzun bir süre millî takım formasını giyemedi.

Anelka, 2003-2004 sezonu Manchester City'nin en golcü oyuncusu olmuş fakat Manchester City'nin büyük hedeflerinin olmaması ve özellikle o sezon sonunda ligi 16. sırada bitirmesi, ertesi sezon ortası da orta sıralarda seyretmesi Anelka`nın takımdan ayrılma sürecini hızlandırdı.

27 Ocak 2005 tarihinde Fenerbahçe'ye transfer oldu. 31 Ocak'ta resmi sözleşmeye imza attı. Türkiye'ye gelen en kariyerli futbolculardan biri olan Anelka, 2005-2006 sezonuyla birlikte kendini tam anlamıyla göstermeye başlamış ve yeniden millî takıma kadar yükseldi. Ancak, geçmiş dönemde yaşadığı sorunların bir benzerini Fenerbahçe'de de yaşayarak 2006-2007 sezonunda 14 milyon Euro karşılığında Bolton'a transfer oldu.

2007-2008 sezonu devre arası transfer döneminde 21 Milyon Euro karşılığında Chelsea ile 4,5 yıllık sözleşme imzaladı. 2008-2009 sezonunda Premier League'de kaydettiği 19 golle gol kralı oldu. 2010 FIFA Dünya Kupası'nda Fransa-Meksika maçının devre arasında teknik direktör Raymond Domenech'e küfür ettiği üzere çıkan söylentiler sonucu millî takım kampından gönderildi. Bu davranışı disiplinsizlik olarak değerlendiren Fransa Futbol Federasyonu, Anelka'ya 18 maçlık ceza verdi. Bunun ardından Chelsea, Anelka'ya konuşma yasağı getirdi.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin