'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' tezahüratına Suudiler dayanamadı. İstiklal Marşı'nı bastırmak için müziğin sesini yükselttiler

Suudi Arabistan'da oynanması planlanan Süper Kupa mücadelesinde yaşanan bir skandal daha ortaya çıktı. Tribünde bulunan taraftarlar 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' şeklinde tezahürat yaparken stat yönetiminden çirkin bir müdahale geldi. Taraftarlar hep bir ağızdan İstiklal Marşı'nı söylemeye başladı. Suudiler ise o anlarda müziğin sesini açarak İstiklal Marşı'nı bastırmaya çalıştı.

Google Haberlere Abone ol
'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' tezahüratına Suudiler dayanamadı. İstiklal Marşı'nı bastırmak için müziğin sesini yükselttiler

Suudi Arabistan'da oynanması planlanan Süper Kupa mücadelede iptal olurken, bir skandal daha ortaya çıktı.

Suudi yetkililerin, temsilcilerimizin maça Atatürk'ün fotoğrafının yer aldığı tişört ve Atatürk'ün sözlerinin olduğu pankartlarla maça çıkmasını istememesinin ardından hem Galatasaray hem de Fenerbahçe maça çıkmama kararı aldı.

HOPARLÖRLERDEN MÜZİK AÇTILAR

Öte yandan statta bulunan Fenerbahçeli ve Galatasaraylı taraftarlar yaşanan gelişmelerin ardından "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" şeklinde tezahürat yaparken bu esnada stat hoparlöründen müzik sesi yükselince taraftarlar ıslıkla protesto gerçekleştirdi.

İSTİKLAL MARŞIMIZA BÜYÜK SAYGISIZLIK...

Statta Galatasaraylı ve Fenerbahçeli taraftarlar adeta tek yürek oldu. Taraftarlar hep bir ağızdan İstiklal Marşı'nı söylemeye başladı. Suudi yetkililer ise o anlarda İstiklal Marşı'nı bastırmak için müziğin sesini açtı.

''FORMADA ATATÜRK OLDUĞU İÇİN BİZİ DIŞARI ÇIKARTTILAR''

Süper Kupa maçına giden taraftarlar, formalarında Atatürk portresi olduğu gerekçesiyle de  alınmadı. Taraftarlar, "Formada Atatürk var diye bizi dışarı çıkardılar. Bizzat TFF'nin kararı olduğunu söylediler" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin