Mauro Icardi atmaya, Galatasaray kazanmaya devam ediyor. Hatayspor karşısında tek gollü galibiyet

Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında Galatasaray sahasında konuk ettiği Hatayspor'u, Mauro Icardi'nin 12. dakikada kaydettiği golle 1-0 mağlup etmeyi başardı.

Google Haberlere Abone ol
Mauro Icardi atmaya, Galatasaray kazanmaya devam ediyor. Hatayspor karşısında tek gollü galibiyet

Milli aranın ardından Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında Galatasaray kendi saha ve seyircisi önünde Hatayspor'u konuk etti.

Galatasaray mücadeleden Arjantinli yıldızı Mauro Icardi'nin attığı tek golle 1-0 galip ayrıldı ve şampiyonluk yarışında yoluna kayıpsız şekilde devam etti. Galatasaray bu galibiyetin ardından puanını 84'e yükseltirken, Hatayspor 33 puanda kaldı.

Galatasaray bir sonraki maçında deplasmanda Alanyaspor'a konuk olacak. Hatayspor ise sahasında İstanbulspor'u konuk edecek.

AURIER İLK KEZ MAÇ KADROSUNA DAHİL EDİLDİ

Galatasaray'ın ara transfer döneminde kadrosuna kattığı Fildişi Sahilli sağ bek Serge Aurier ilk kez maç kadrosuna girdi. Ara transfer döneminde İngiltere'nin Nottingham Forrest takımından transfer ettiği Aurier, Afrika Uluslar Kupası'ndan sakat döndü. Yaklaşık 1,5 ay sahalardan uzak kalan 31 yaşındaki sağ bek, Hatayspor maçında ilk kez kadroya girdi.

Ayrıca yaklaşık 1 aylık sakatlık sürecini atlatan Davinson Sanchez de Hatayspor'a karşı yedekler arasında yer aldı.

MUSLERA 500. RESMİ MAÇINA ÇIKTI

Galatasaray'ın sahadaki efsanesi Fernando Muslera 500, teknik direktör Okan Buruk'un jokeri Barış Alper Yılmaz ise 100. kez bir resmi maçta sarı-kırmızılı formayı terletti. Hatayspor maçına ilk 11'de başlayan iki futbolcudan Muslera 5, Barış Alper ilk kez "dalya" heyecanı yaşadı.

Galatasaray'ın en fazla maça çıkan ve en fazla kupa kazanan yabancı oyuncusu olan Muslera, 402. kez Süper Lig maçında görev aldı. Uruguaylı kalecinin 53 UEFA Şampiyonlar Ligi, 21 Türkiye Kupası, 17 UEFA Avrupa Ligi, 7 TFF Süper Kupa müsabakası bulunuyor.

Mauro Icardi atmaya, Galatasaray kazanmaya devam ediyor. Hatayspor karşısında tek gollü galibiyet

Galatasaray Kulübü, Muslera'nın 500. resmi maçına özel tasarlanan tişörtleri maç öncesi satışa çıkardı. Sarı-kırmızılı futbolcular ısınmaya bu tişört ile çıktı. Teknik direktör Okan Buruk da maç öncesi yayıncı kuruluşa yaptığı açıklama sırasında Muslera'ya özel çıkarılan tişörtü giydi. Maç öncesindeki seremonide Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, günün anısına Uruguaylı kaleciye plaket takdim etti.

Sarı-kırmızılı takımda 3. sezonunu geçiren Barış Alper Yılmaz ise 72. Süper Lig maçında ter döktü. Barış Alper, ayrıca 9 Türkiye Kupası, 19 Avrupa kupası maçında forma giydi.

OKAN BURUK YENİ REKORUN SAHİBİ OLDU

Galatasaray, Hatayspor galibiyetiyle birlikte iç sahada son 19 maçını kazandı. Okan Buruk böylelikle Mircea Lucescu'ya ait olan iç sahada 18 maçla en çok galibiyet alan teknik direktör rekorunu kırdı.

Sarı kırmızılılar bu süreçte geçen sezon 3, bu sezon 16 iç saha maçını kazandı.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1' Galatasaray-Hatayspor mücadelesi başladı.

6' İlk tehlike Galatasaray'dan geldi. Ziyech'in ortasında Mertens'in kafa vuruşu az farkla auta gitti.

12' Galatasaray gol perdesini Icardi ile açtı. Kornerden gelen topa çok iyi bir kafa vuruşu yapan Icardi, Galatasaray'ı 1-0 öne geçirdi.

Mauro Icardi atmaya, Galatasaray kazanmaya devam ediyor. Hatayspor karşısında tek gollü galibiyet - Resim : 2

16' Galatasaray ikinci gole çok yaklaştı. Barış Alper'in ortasında bomboş durumda olan Icardi yaptığı vuruşta çerçeveyi bulamadı.

28' Galatasaray direğe takıldı! Mertens'in sert şutunda üst direkte patlayan top auta gitti.

32' Hatayspor beraberliğe yaklaştı. Ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Halil Dervişoğlu sağ ayağıyla vuruşunu yaptı, top üstten auta gitti.

45' Galatasaray, Hatayspor karşısında ilk yarıyı Icardi'nin tek golüyle 1-0 önde tamamladı.

46' İkinci yarı başladı.

58' Hatayspor'un bulduğu gol VAR kontrolünün ardından ofsayt nedeniyle  iptal edildi.

63' Hızlı gelişen Hatayspor Strandberg ceza sahasına girer girer uzak köşeye vuruşunu yaptı ancak çerçeveyi bulamadı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin