Maç sonrası ortalık karıştı. Galatasaray'dan TFF Başkanı'na istifa çağrısı. Fenerbahçe'den Galatasaray'a sert yanıt

Galatasaray, Kasımpaşa maçında Fenerbahçe lehine verilen karara tepki gösterip, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye istifa çağrısı yaptı. Fenerbahçe yöneticisi Selahattin Baki de maçın ardından Galatasaray'a çok sert bir yanıt verdi.

Google Haberlere Abone ol
Maç sonrası ortalık karıştı. Galatasaray'dan TFF Başkanı'na istifa çağrısı. Fenerbahçe'den Galatasaray'a sert yanıt

Süper Lig’in 27. haftasında Fenerbahçe, sahasında Kasımpaşa’yı 2-1 yendi. Fenerbahçe'nin galibiyet golünü 90+6. dakikada penaltıdan Michy Batshuayi attı.

Maçın ardından Galatasaray, penaltı kararına tepki gösterdi. Galatasaray'ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Bu pozisyonda el yok, sizin o kirli elleriniz var! Utanmazlar!" denildi.

FENERBAHÇE YÖNETİCİSİNDEN SERT YANIT

DHA'nın haberine göre, maçın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Baki, Galatasaray'ın paylaşımı için "Tebrik ediyorum. Kendilerini ve tarihlerini bir kelime ile izah etmişler. Biz bile tek kelimeyle bu kadar güzel izah edemezdik" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'nin 2 penaltısının verilmediğini savunan Baki, "Bugün 2 tane net penaltı pozisyonumuz maalesef bir kere daha hakemler tarafından verilmemiştir. Özellikle futbol kamuoyunun Ferdi’nin pozisyonunda hakemin vücut lisanına çok dikkatli bakmasını rica ediyorum. Penaltıyı verir gibi bir refleks gösterirken 1 saniyede çark etti. Oosterwolde’nin pozisyonu da bize göre net penaltı" diye konuştu.

"Bugün takım şampiyonluk kovalayan, isteyen refleksi gösterdi. Bir operasyonun, facianın eşiğinden dönüldü" diyen Baki, "Federasyonun aklını başına devşirmesini bekliyoruz. Ligin kalan kısmında çok az maç kaldı. Fenerbahçe camiasının sinir uçlarıyla oynamaktan vazgeçmelerini söylüyoruz. Rica etmiyoruz, söylüyoruz" ifadelerini kullandı.

"AKILLARINI BAŞLARINA DEVŞİRSİNLER"

Selahattin Baki, Galatasaray futbolcusu Mauro Icardi’nin tedbirsiz olarak PFDK'ye sevk edilmesiyle ilgili olarak ise şunları söyledi:

"Yakın tarihte 4 örneği var. Bu tür hareketlerde direkt PFDK’ya sevk edilir. Genelde tedbirli sevk edilir. Sevk olmadı daha sonra nasıl olduysa gönülsüz bir şekilde sevk yaşandı. Tarihe geçecek rezillikte tedbirsiz olarak verildi. Oradan da 1 maç verelim. En alttan ceza verelim durumu kurtaralım. Bunu TFF’nin PFDK’ya verdiği bir mesaj olarak görüyorum. Bunu da kabul etmiyoruz. Daha önce hatırı sayılır cezalar olmuştur. Büyükekşi federasyonunun beyni ile kalbi çelişiyor. Son dönemeçte umut kırıntısı görmek istiyoruz. Akıllarını başlarına devşirsinler. Fenerbahçe’nin üstüne oynamasınlar."

GALATASARAY'DAN BÜYÜKEKŞİ'YE İSTİFA ÇAĞRISI

Daha sonra Galatasaray'dan yapılan yazılı açıklanmada, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye ve TFF yönetimine istifa istifa çağrısı yapıldı:  

"Her türlü tehdide BOYUN EĞEN, Adaletten yana zerre tavır koymayıp koltuğunu kaybetmemek için kendi kaygılarının esiri olup TOPLUMUN BÖLÜNMESİNE NEDEN OLAN, Korkularından dolayı bir takımı şampiyon yapıp MEVKİSİNİ SAĞLAMA ALMAYA ÇALIŞAN, Yapılan bütün adaletsizliklere, popülizme ve sosyal medya terörüne karşı SESSİZLİĞE BÜRÜNEN, Hiçbir konuda dirayet gösteremeyen, kendi yönetim kurulu üyelerine, hakemlerine dahi sahip çıkamayan, aldığı/alamadığı kararlarla TÜRK FUTBOLUNU SORUNLAR YUMAĞI HALİNE GETİREN, TARİHİN EN KÖTÜ TFF BAŞKANI MEHMET BÜYÜKEKŞİ'NİN TÜM KURULLARIYLA BİRLİKTE DERHAL İSTİFA ETMESİNİ BEKLİYORUZ!"



Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin