Kadıköy'de gol yağmuru! Fenerbahçe, Adana Demirspor engelini dört golle geçti

Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında zirve yarışını sürdüren Fenerbahçe sahasında konuk ettiği Adana Demirspor'u 4-2 mağlup etmeyi başardı.

Google Haberlere Abone ol
Kadıköy'de gol yağmuru! Fenerbahçe, Adana Demirspor engelini dört golle geçti

Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında Fenerbahçe kendi saha ve seyircisi önünde Adana Demirspor'u ağırladı.

Altı gole sahne olan muazzam mücadeleyi 4-2'lik skorla kazanan taraf ev sahibi Fenerbahçe oldu. Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri Djiku, Dzeko, Tadic ve Serdar Dursun kaydetti. Adana Demirspor'un golleri ise Balotelli ve Yusuf Barasi'den geldi.

Fenerbahçe aldığı bu galibiyetle puanını 82'ye yükseltti, Adana Demirspor ise 39 puanda kaldı. Fenerbahçe önümüzdeki maçında deplasmanda Fatih Karagümrük'e konuk olacak. Adana Demirspor ise sahasında Kayserispor'u konuk edecek.

SZYMANSKI CEZALI DURUMA DÜŞTÜ

Serdar Dursun'un golünde asisti yapan isim olan Sebastian Szymanski, 72. dakikada gördüğü sarı kart nedeniyle cezalı duruma düştü. Polonyalı yıldız Fatih Karagümrük'e karşı oynanacak maçta forma giyemeyecek.

OOSTERWOLDE VE İRFAN CAN EĞRİBAYAT İLK 11'DE

Trabzonspor ile oynanan lig mücadelesinin ardından çıkan olaylar sebebiyle Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk edilen Jayden Oosterwolde ve İrfan Can Eğribayat, gündüz saatlerinde 1 maç ceza alırken, Tahkim Kurulu tarafından bu futbolcuların cezasıyla ilgili uygulamanın durdurulması kararı alındı.

Tahkim Kurulu kararının ardından Jayden Oosterwolde ve İrfan Can Eğribayat, Adana Demirspor müsabakasına ilk 11'de başladı.

ZEMİNDEKİ YAZI DİKKAT ÇEKTİ

Fenerbahçe Kulübü, Adana Demirspor karşılaşması öncesinde saha zeminine Türkçe ve İngilizce olarak 'Adil rekabet' yazdı.

Kadıköy'de gol yağmuru! Fenerbahçe, Adana Demirspor engelini dört golle geçti

Ülker Stadı'nda dün gerçekleştirilen olağanüstü genel kurul toplantısında da adil rekabet çağrısı yapan sarı-lacivertli kulüp, Adana Demirspor müsabakasında çağrısını yineledi.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1' Fenerbahçe-Adana Demirspor maçı başladı.

3' Fenerbahçe mutlak bir pozisyondan yararlanamadı. Zajc'ın ara pasında Szymanski'nin ceza sahası içinden vuruşu üst direkten geri döndü.

12' Fenerbahçe gole çok yaklaştı. İrfan Can Kahveci tek başına sürüklediği atakta yerden kaleyi düşündü ancak çerçeveyi bulamadı.

17' Fenerbahçe gol perdesini açan taraf oldu. Kornerden gelen topta arka direkte bomboş kalan Djiku ağları havalandırdı ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Kadıköy'de gol yağmuru! Fenerbahçe, Adana Demirspor engelini dört golle geçti - Resim : 2

23' İrfan Can Kahveci ile verkaç yaparak son çizgiye inen Dzeko'nun ortasında Semih kritik bir müdahale yaparak kafayla topu uzaklaştırdı.

25' Balotelli hatayı affetmedi. İrfan Can Eğribayat'ın büyük hatasında rahat bir şekilde golü bulan Balotelli skoru 1-1'e getirdi.

Kadıköy'de gol yağmuru! Fenerbahçe, Adana Demirspor engelini dört golle geçti - Resim : 3

37' Fenerbahçe bir kez daha direğe takıldı! Edin Dzeko'nun sert şutunda sol direkte patlayan top oyun alanına geri döndü.

45' Mücadelenin ilk yarısı 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

46' İkinci yarı başladı.

48' Fenerbahçe ikinci yarıya etkili başladı. Tadic'in pasında topla buluşan İrfan Can Kahveci'nin vuruşu direğin bir karış üstünden dışarı gitti.

51' Fenerbahçe yeniden öne geçti. Rakibinden sıyrılan Edin Dzeko ceza sahası içinden düzgün bir vuruşla skoru 2-1'e getirdi.

Kadıköy'de gol yağmuru! Fenerbahçe, Adana Demirspor engelini dört golle geçti - Resim : 4

55' Ceza sahası içinde topla buluşan Szymanski'nin vuruşu adeta direği yalayarak auta gitti ve Fenerbahçe farkı ikiye çıkarma şansını değerlendiremedi.

66' İrfan Can Eğribayat gole izin vermedi. Balotelli'nin frikiğinde İrfan Can Eğribayat şık bir kurtarışa imza attı ve topu kornere çeldi.

70' Dusan Tadic'ten harika bir gol! Kalecinin iyi uzaklaştıramadığı topu uzak mesafeden nefis bir vuruşla ağlara yollayan Tadic skoru 3-1'e getirdi.

80' Adana Demirspor farkı bire indirdi. Ceza sahasına çevrilen topu tek vuruşla ağlara yollayan Yusuf Barasi skoru 3-2 yaptı.

85' Fenerbahçe'yi rahatlatan gol Serdar Dursun'dan geldi. Szymanski'nin ortasında kafayla topu ağlara yollayan Serdar Dursun skoru 4-2'ye getirdi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin