İç sahadaki gelenek devam etti. Dries Mertens, Kayserispor karşısında Galatasaray'a üç puanı getirdi

Trendyol Süper Lig'in 20. haftasında Galatasaray sahasında konuk ettiği Kayserispor'u, Victor Nelsson ve Dries Mertens'in golleriyle 2-1 mağlup etti. Galatasaray bu sonuçla iç sahada oynadığı onuncu maçı da kazanmış oldu.

Google Haberlere Abone ol
İç sahadaki gelenek devam etti. Dries Mertens, Kayserispor karşısında Galatasaray'a üç puanı getirdi

Geçtiğimiz hafta Sivasspor deplasmanında puan kaybı yaşayarak şampiyonluk yolunda yara alan Galatasaray, Kayserispor'u kendi saha ve seyircisi önünde ağırladı.

Galatasaray zaman zaman zorlandığı mücadeleden Victor Nelsson ve Dries Mertens'(P)in golleriyle 2-1 galip ayrılarak, Fenerbahçe'nin kazandığı haftada puan farkının açılmasına izin vermedi. Cimbom bu sonucun ardından puanını 51'e yükseltirken, üst üste beşinci mağlubiyetini alan Kayserispor 29 puanda kaldı. Kayserispor'da, Bahoken'in 45. dakikada kullandığı penaltıda Muslera gole izin vermedi.

Galatasaray önümüzdeki hafta Trabzonspor ile deplasmanda zorlu bir sınava çıkacak. Kayserispor ise sahasında İstanbulspor'u konuk edecek.

GALATASARAY'DA YEDİ İSİM KADRODA YER ALMADI

Galatasaray'da yedi futbolcu çeşitli nedenlerle Kayserispor maçının kadrosunda yer almadı.

Sarı-kırmızılı takımda sakatlıkları bulunan Mauro Icardi, Davinson Sanchez ve Sergio Oliveira, kırmızı kart cezalısı Kerem Aktürkoğlu ile Afrika Uluslar Kupası'ndan dolayı ülkelerinin milli takımlarına davet edilen Hakim Ziyech ve Cedric Bakambu, kadroda bulunmadı.

Sezon başında transfer edilen Angelino da son haftalarda olduğu gibi yine kadroda kendisine yer bulamadı.

ŞEHİTLER ANILDI

Karşılaşma öncesinde Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan askerler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Galatasaraylı futbolcular üzerinde "Şehitler ölmez vatan bölünmez" yazısının bulunduğu siyah tişörtle ısınmaya çıktı.

İç sahadaki gelenek devam etti. Dries Mertens, Kayserispor karşısında Galatasaray'a üç puanı getirdi

Tribünde "Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak uğrunda ölen varsa vatandır", "Aziz şehitlerimizin mekanları cennet olsun" yazılarının bulunduğu pankartlar açan taraftarlar, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" şeklinde tezahürat yaptı.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1' Galatasaray-Kayserispor maçında ilk düdük sesi geldi ve mücadele başladı.

13' Tete müsait pozisyonda dışarı vurdu. Mertens'in geliştirdiği atakta Halil ceza sahası içinde bomboş olan Tete'yi topla buluşturdu. Tete'nin yakın mesafeden vuruşunda top üstten auta gitti.

17' Galatasaray etkili geldi. Savunmanın arkasına atılan pasta Mertens'in yerden vuruşu çerçeveyi bulmadı.

26' Galatasaray duran toptan golü buldu. Mertens'in kullandığı kornerde Nelsson topu kafayla ağlara gönderdi ve Galatasaray skoru 1-0'a getirdi.

İç sahadaki gelenek devam etti. Dries Mertens, Kayserispor karşısında Galatasaray'a üç puanı getirdi - Resim : 2

29' Top ağlara gitti ancak hakem düdüğünü çaldı. Galatasaray ön alanda Halil Dervişoğlu ile topu kazandı ve Mertens'in vuruşunda top ağlara gitti. Hakem Atilla Karaoğlan golden önce Halil'in, Attamah'a faul yaptığı gerekçesiyle golü geçerli saymadı.

45' Muslera penaltıyı çıkardı. VAR incelemesinin ardından Kayserispor'un kazandığı penaltıda Bahoken'in vuruşunda Muslera gole izin vermedi.

45' Galatasaray, Kayserispor karşısında ilk yarıyı 1-0'lık skorla önde tamamladı.

46' İkinci yarı başladı.

49' İkinci yarının ilk tehlikesi Kayserispor'dan geldi. Duran top organizasyonunda Ramazan pasını Gökhan'a verdi. Gökhan'ın yay üzerinden yaptığı vuruşta Muslera golü engelledi.

57' Kayserispor maça denge getirdi. Savunmada yapılan hata sonrası kaleciyle karşı karşı kalan Boa Morte ağları havalandırdı ve skoru 1-1 yaptı.

İç sahadaki gelenek devam etti. Dries Mertens, Kayserispor karşısında Galatasaray'a üç puanı getirdi - Resim : 3

62' Galatasaray ikinci gole yaklaştı. Mertens'in frikiğinde kaleci Bilal parmaklarının ucuyla zor da olsa topu kornere çelmeyi başardı.

68' Sağ kanattan Boey'in ortasına gelişine şık bir vuruş yapan Mertens gole çok yaklaştı ancak top reklam panolarına gitti.

86' Galatasaray yeniden öne geçti. Galatasaray'ın kazandığı penaltıda topu ağlara yollayan Mertens skoru 2-1'e getirdi.

İç sahadaki gelenek devam etti. Dries Mertens, Kayserispor karşısında Galatasaray'a üç puanı getirdi - Resim : 4

88' Berkan Kutlu soldan içeri çevirdi, Eyüp'ün kontrol sonrası çektiği şut dışarı gitti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin