Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş'tan 'göndermeli' açıklamalar. Kulüpler Birliği'nden mesaj. Türk futbolunun kara gecesi. Halil Umut Meler'e saldırı Türkiye'yi ve futbol dünyasını ayağa kaldırdı

MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, Çaykur Rizespor ile oynanan mücadelenin hemen ardından sahanın orta yerinde Halil Umut Meler'e yumruk attı. Yaşanan bu çirkin saldırının ardından Türk futbolundan olaya tepki yağdı. Kulüpler Birliği, MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçı hakemi Halil Umut Meler'e yapılan saldırıya kınama mesajı yayımladı.

Google Haberlere Abone ol
Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş'tan 'göndermeli' açıklamalar. Kulüpler Birliği'nden mesaj. Türk futbolunun kara gecesi. Halil Umut Meler'e saldırı Türkiye'yi ve futbol dünyasını ayağa kaldırdı

Süper Lig ekipleri, Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e yumruk atmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Galatasaray'dan yapılan açıklamada, 'Sözün bittiği yer' başlığı kullanıldı ve Süper Lig kulüplerine çağrı yapıldı.

"SÖZÜN BİTTİĞİ YER"

İşte Galatasaray'ın yaptığı açıklama;

"MKE Ankaragücü - Ç. Rizespor maçının hemen sonrasında yaşanan olaylardan dolayı tarif edilemez bir üzüntü içerisindeyiz. Halil Umut Meler başta olmak üzere tüm hakem camiasına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, bu olayın sorumlularını en şiddetli şekilde kınıyoruz. Bu gece, Türk futbolunun tüm paydaşları için yaptıklarını gözden geçirme ve düşünme vaktidir. Geçmişte ne yaşanmış olursa olsun, he- pimiz bugünden tezi yok bir araya gelmeli ve bir parçası olduğumuz sorunları çözmek için hareket etmeliyiz.

Bu amaçla, geçmişte yaptığımız itidal çağrısını tekrar ediyor ve Kulüpler Birliği'nin 13 Aralık 2023 Çarşamba günü bu konuyu çözmek adına, tek gündem maddesiyle toplanmasını talep ediyoruz.

Tüm futbol camiasına hatırlatmak isteriz ki; alınan hiçbir galibiyet ya da kazanılan hiçbir şampiyonluk, yaşanan en ufak acıdan daha kıymetli değildir."

"ADALET BİR GÜN HERKESE LAZIM OLACAK!"

Beşiktaş Kulübü, Faruk Koca tarafından yapılan saldırı sonrası sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile tepki gösterdi.

Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada Brezilyalı futbolcu Josef de Souza'nın sözleri hatırlatıldı:

 "Adalet bir gün herkese lazım olacak!

“Bir oyuncuyu öldürdükleri gün veya en sevdiği şeyi yapmasını engelleyerek sakat bıraktıkları gün, ya da bir hakeme saldırdıkları gün beni hatırlayacaksınız.”

04.09.2022

Josef de Souza

Şiddete maruz kalan Halil Umut Meler’e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, daha önce alınan kararların aksine; spor ile hiç bağdaşmayan bu eylemi yapanların en ağır şekilde cezalandırılmasını diliyor ve saldırıyı gerçekleştirenleri kınıyoruz."

Fenerbahçe Kulübü ise hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırıyı kınadıklarını açıkladı.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklama şu şekilde:

"YAŞANANLAR KABUL EDİLEMEZ

Bu akşam oynanan Ankaragücü-Rizespor maçında, hakem Halil Umut Meler’e yönelik saldırıyı ibret, şaşkınlık ve üzüntü ile takip ettik.

Halil Umut Meler’e geçmiş olsun dileklerimizi paylaşıyoruz.

Bu yaşananlarda sorumluluğu bulunan, bu tavrı ortaya koyan tüm şahısları en ağır şekilde kınıyoruz.

Ülkemize ve Türk futboluna yakışmayan bu olaya dair Türk futbolunun tüm paydaşlarını, sorumluluğu bulunan tüm kişi ve kurumları birlikte hareket etmeye davet ediyoruz.

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ"

"KINAMAKTAN ÖTE LANETLİYORUZ!"

Trabzonspor Kulübü, Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e yumruklu saldırısı sonrası açıklama yaptı.

Bordo-mavililerden yapılan açıklamada, ''saldırıyı lanetliyoruz'' başlığı kullanıldı.

Trabzonspor'dan yapılan açıklama şu şekilde;

''Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının bitiminde karşılaşmanın hakemi Halil Umut Meler'e yönelik saldırıyı kınamaktan öte lanetliyoruz!"

ATİLLA KARAOĞLAN'DAN HALİL UMUT MELER'E DESTEK

Süper Lig hakemlerinden Atilla Karaoğlan, Halil Umut Meler için destek paylaşımında bulundu.

Atilla Karaoğlan paylaşımında, "O yumruk hepimize atıldı kardeşim benim. Yalnız değilsin!" ifadelerini kullandı.

Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş'tan 'göndermeli' açıklamalar. Kulüpler Birliği'nden mesaj. Türk futbolunun kara gecesi. Halil Umut Meler'e saldırı Türkiye'yi ve futbol dünyasını ayağa kaldırdı - Resim : 2

KULÜBLER BİRLİĞİNDEN MESAJ

Kulüpler Birliği, MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçı hakemi Halil Umut Meler'e yapılan saldırıya kınama mesajı yayımladı.
Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında MKE Ankaragücü - Çaykur Rizespor maçının bitiş düdüğü sonrası MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, hakem Halil Umut Meler'e saldırıda bulundu. Yaşanan olay sonrası her kesimden tepki mesajları geldi. Kulüpler Birliği de sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Bu akşam MKE Ankaragücü - Çaykur Rizespor karşılaşmasının bitiminde maçın hakemi Halil Umut Meler'e yapılan müessif saldırıyı Kulüpler Birliği olarak asla kabul edilemez buluyor ve kınıyoruz. sporda şiddetin her türlüsünün, her kimden gelirse gelsin tereddütsüz karşısındayız. Şiddet olaylarının önlenmesi için yapılması gerekenler konusunda bütün adımları atmaya futbol kulüpleri olarak hazır olduğumuzu da bütün paydaşlarımıza duyuruyoruz. Bu konuda başlatılacak tüm girişimlerin parçası olacağız.
Başta Halil Umut Meler olmak üzere, tüm hakem ve futbol camiasına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz" ifadelerine yer verildi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin