Futbol hakemlerine yalan testi yapılacak. Futbol efsanesi Shevchenko açıkladı: Testi geçemeyen hakemler derhal ihraç edilecek

Dünya futbol efsanelerinden biri olan ve şimdi Ukrayna Futbol Federasyon Başkanlığı görevini yürüten Andriy Shevchenko flaş bir açıklamada bulundu. Olası şike şüphelerini ortadan kaldırmak için düğmeye bastıklarını söyleyen Shevchenko hakemlerin yalan makinesine bağlanacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Futbol hakemlerine yalan testi yapılacak. Futbol efsanesi Shevchenko açıkladı: Testi geçemeyen hakemler derhal ihraç edilecek

Dünya futbolunun en büyük problemi yozlaşma ve şike. Ünlü futbol efsanesi Ukraynalı yıldız Andriy Shevchenko bu konu ile ilgili flaş bir açıklama yaptı.

Halihazırda Ukrayna Futbol Federasyonu başkanlığı görevini yürüten futbol efsanesi Shevchenko, yeni projesini açıkladı. Muhtemel yolsuzluk ve futbolda şike şüphelerini ortadan kaldırmak amacıyla sezon boyunca birkaç kez test yapılacağını duyurdu.

The Athletic'e konuşan  Shevchenko hakemlere yalan makinesi testi uygulanacağını duyurdu,. Shevchenko "Yalan makinesini, hangi hakemlerle çalışabileceğimizi ve hangileriyle çalışamayacağımızı anlamak için daha fazla bilgi edinme fırsatı olarak görüyoruz.  Temiz bir sayfa açıyoruz" ifadelerini kullandı.

TESTİ GEÇEMEYEN İHRAÇ EDİLECEK

Efsane futbol adamı Shevchenko, yalan makinesi testinden geçemeyen hakemlerin derhal meslekten ihraç edileceğini de açıkladı.

Peki sezonda birkaç kez uygulanacak olan yalan makinesi testi nedir.

Yalan makinası olarak da bilinen poligraf, vücutta terleme, nabız, kan basıncı ve ciltteki elektrik oranlarındaki değişimi ölçüyor. Başka yöntemler gözbebeğindeki ve emar (MRI) aracılığıyla beyin aktivitesindeki değişiklikleri de ölçebiliyor

Ancak bazı bilimsel çalışmalar, yalan makinesinin çok güvenilir olmadığını gösterdi. Bu çalışmalara göre sorgulayıcıların bazılarının eğitiminin yetersiz olması, bazılarının da objektif davranmaması nedeniyle poligrafla yapılan sorgulamaların doğruluk oranı yüzde 50 civarında, yani tamamen tesadüfi olabiliyor.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin