Frank van den Broek, 59. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun galibi oldu

59. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nu Dsm-Firmenich PostNL sporcusu Frank van den Broek kazandı.

Google Haberlere Abone ol
Frank van den Broek, 59. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun galibi oldu

59. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nda zafer, Dsm-Firmenich PostNL takımının başarılı sporcusu Frank van den Broek'in oldu.

İstanbul'da düzenlenen 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun son aşaması olan 8. etap, yoğun yağış sebebiyle kayganlaşan yollar nedeniyle nötralize edildi.

105.4 kilometre uzunluğundaki etap, İstanbul'daki yağmurlu hava şartları altında başladı. Yolların ıslak olması ve güvenlik endişeleri dolayısıyla, organizasyon komitesi, sporcu temsilcileri ve hakemlerin ortak kararıyla etap, nötralize şekilde sürdürülecek.

Yarış, Caddebostan Sahili boyunca planlanan rotada devam etti ancak sporcular, normalde 5 tur atacakları güzergahta sadece 1 tur attılar. Bu değişiklik, katılımcıların güvenliğini sağlamak amacıyla alındı.

Yarışın finiş çizgisi Sultanahmet Meydanı’nda olacak ve etabı tamamlayan dört lider formayı taşıyan bisikletçi, el ele finiş yapacaklar.

Ayrıca, bu etaptan elde edilecek olan para ödülü bir hayır kurumuna bağışlanacak.

Bisikletçiler, Beşiktaş Meydanı'ndan hareketle saat 11.00'de başlayan yarışın Sultanahmet Meydanı'nda saat 13.30 sularında son bulması bekleniyor.

Yarışla ilgili yapılan resmi açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Yarış natüral saatte başlayacak ve böyle devam edecek. Hava şartlarının iyileşmesi halinde gerçek start verilebilir. Ancak şu an yerlerin koruması beklenmediği için herhangi bir tehlike oluşmaması adına, ekstrem hava koşulları protokolü gereği yarış nötralize şekilde devam edecek. Bu kararı, organizasyon komitesi, sporcu ve takım temsilcisi ile hakem komitesi birlikte değerlendirerek aldılar. Sporcuların güvenliği en ön planda olduğu için herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması adına yarış nötralize şekilde devam edecek. Finiş noktasından dört formanın liderleri birlikte geçecek. Bu etabın para ödülü, bir hayır kurumuna bağışlanacak.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin